Chartpunk Bitcoin Update I 2022.04.10.

spot_img

Az elmúlt héten korrekciós mozgást láttunk a Bitcoin piacán, amely a március közepe óta tartó emelkedés természetes követője. A korrekció logikus szintről indult, és jelenleg olyan támaszon van, amelyet nagyon érdemes figyelni.

Bitcoin 3-napos trend struktúra

A 3-napos trend struktúrát vizsgáló grafikonon látható, hogy az árfolyam hosszas tesztelés után március közepén búcsút tudott venni az emelkedő SMA200 szintjétől (vörös vonal), és egészen a 48000 dolláros zónáig száguldott az árfolyam egyetlen impulzus keretében. A 48000 dolláros szint elérésekor jeleztem, hogy az egy logikus megálló. Ezen a szinten hajtottak végre medvés keresztezést az SMA50 és SMA128 mozgóátlagok, továbbá ezen a szinten a Bollinger szalagnak is a túlvett deviancia szintje volt. Ez olyan erős ellenállásnak mutatkozott, amely meg tudta törni a BTC lendületét, és a mostani korrekciót eredményezte.

A korrektív mozgás egy teljesen természetes “mean reversion” abban az esetben, ha az SMA20 környékén meg tud fordulni. Az SMA20 (sárga vonal) a Bollinger szalag mediánja, és általában a túlvett szintek felől érkező korrekció során ez a szint tesztelésre kerül. A nagy kérdés természetesen az, hogy az SMA20 elérésekor (jelenleg kb 42000 dollár) hogyan reagál az árfolyam. Abban az esetben, ha innen pattanni tud a Bitcoin, és az SMA20 a mostani vízszintesből eg emelkedő struktúrát mutat, akkor jó eséllyel a korrekciónak vége lehet, és a 44800 körüli SMA50 szintje lehet az első, és a 47000 körüli SMA128 lehet a második cél állomás.

Abban az esetben azonban, ha az SMA20 elveszne, úgy vélhetően ismét az SMA200 szintjére, mint támaszra lesz bízva a piac. Ez idén eddig tökéletesen szolgált, de bíztam benne, hogy végre elfelejtjük egy időre. Az SMA200 elvesztése esetén a 33000-34500, illetve a 28000-30000 dolláros szintek jelenthetnek további támaszt, de ezek tesztelése a trend struktúrát már sajnos nagyon rontaná.

Az Awesome Oscillator a 3-napos grafikonon bikás területen van, ez történelmileg mindig pozitív indikátor volt. Ugyanakkor a korrekció eredményeként értéke február vége óta először képzett negatív irányt (már ha a most folyamatban lévő 3-napos gyertya során nem látunk komoly pattanást…). Érdemes figyelni az AO értékét, annak medvés területre keresztezése medvés trend szignál.

Bitcoin 3-napos RSI

Az RSI egyelőre bikás trendben van a 3-napos grafikonon, magasabb mélypontok és magasabb csúcspontok követik egymást. Ugyanakkor nagyon fontos szinten van az értéke, mivel jelenleg trendvonalat tesztel, és a saját EMA100 szintjét is teszteli. Ha valahol pattannia kellene technikailag, az itt van…

Bitcoin 4-órás impulzus elemzés

Ha a március közepén kezdődött emelkedést alacsony idősávon vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy jelenleg az 50%-os szinten van az árfolyam (alulról teszteli). Fontos azt is látni, hogy a teljes impulzus forgalommal súlyozott átlagára alatt mozog jelenleg az árfolyam, ami azt jelenti, hogy a vevők immár átlagosan kevesebbet hajlandóak fizetni a Bitcoinért, mint az impulzus során eddig átlagosan. Ez pedig a bikák gyengülését jelzi. Ennek az AVWAP szintnek a leküzdése alapvető feladata a bikáknak, ha folytatni akarják az utat felfelé.

Bitcoin MTF momentum analízis

Ha a Bitcoin piacán a momentumot a Directional Movement Index indikátorral elemezzük, akkor azt látjuk, hogy jelenleg kizárólag a 3-napos idősáv a bikás. Az 1-napos, 8-órás és 4-órás idősávok medvés momentumot mutatnak.

Pozíciós kereskedésemben jelenleg 58% a Bitcoin kitettségem, és 42% a készpénz hányadom. Mivel a magas idősávú trend struktúra okot ad a bizakodásra, ezért a kitörést követő korrekció során fokozatosan bővítettem a kitettséget az általam fontosnak tartott árszintekre elhelyezett vételi ajánlatokkal. Az SMA20 szintjének érintésével a kitettségem 60% lesz, ennél többet jelenleg nem allokálok a piacra. Ha pattanunk, van egy jó átlagú beszállóm, ha fontos szinteket vesztünk, akkor visszavágom.

Napi meglátásaimat és elemzéseimet a Kripto Akadémia VIP szerverén találjátok, továbbá YouTube és Twitter csatornáimon is rendszeresen jelen vagyok.

Jó kereskedést, sziasztok!

Chartpunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img