Kriptopénzügyek – 39.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Inlock

Részt vett az Inlock a Dubai-ban megrendezett AIBC ASIA SUMMIT konferencián március 20-án, ahonnan egy rövid beszámolóval is készültek: “Ez a csúcstalálkozó valójában egy híd volt Ázsia és a nyugati világ között. Az esemény a blokklánc alapú szolgáltatásokról szólt, külön helyszínekkel és eseményekkel a gaming és a kriptoeszközökkel kapcsolatos szolgáltatások számára. A kiállítási területet zsúfolásig megtöltötték a különböző kontinensekről, Ázsiából, Európából és Amerikából érkező kiállítók és látogatók. Lehetőségünk volt találkozni, információt cserélni, szövetségeket építeni és megvitatni az együttműködési lehetőségeket a kiállítás helyszínén, az esti vacsorákon és a szponzorált fogadásokon is.”

Terra Luna

Rövid, de fontos hír lehet, hogy több napi kihagyás után a Terra Luna tovább folytatja a bitcoin vásárlásait.

Binance

A Binance staking szolgáltatásában szerdától érhető el az UST stabil coin, amire éves szinten akár 19.63%-os éves kamat is szerezhető.

Piaci zanza

Ausztrália ismét szintet lépett elfogadás terén, ugyanis az On The Run (OTR) élelmiszer- és benzinkútóriás üzleteiben Dél-Ausztráliában és Victoriában hamarosan kriptovalutával is lehet fizetni. Ez a lépés lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy több mint 30 kriptovalutával fizessenek többek között benzinért és rágcsálnivalókért.

Nem várt fordulat következett be a briteknél! Hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy az Egyesült Királyság globális kripto központ kíván lenni, a stabilcoinokat pedig szabályozás hatálya alá vonja, így a jövőben törvényes és elismert fizetési módként használhatóak fel az országban.

Kedd délután a hagyományos és kripto piac is bezuhant az amerikai jegybank képviselőinek nyilatkozatára. Az elhangzottak alapján a FED május 3-4-i ülésén 0.5 százalékos kamatemelésre és a jegybanki eszközök gyors csökkentésének bejelentésére lehet számítani.

Az elmúlt egy évben jelentős mértékben növekedett a digitális valuták elfogadottsága. Sokan használják egymás között csereeszközként, befektetési formaként, valamint egyes vállalkozások már elfogadják fizetési megoldásként is. Legutóbb egy Texas államban működő helyi bank döntött úgy, hogy digitális valutát kínál a dolgozói megtakarítási terv részeként.

Még több védelmet akar a SEC elnöke a lakossági kripto befektetők számára

A közlemény szerint a FED májusban a 0.5%-os kamatemelés mellett, egy havi 95 milliárd dolláros kötvény eladási programot indíthat, aminek célja a piac lehűtése, az infláció és a hitelezés visszaszorítása lenne.

A Crypto Market Integrity Coalition-t (CMIC) két hónappal ezelőtt alapította néhány vezető kriptotőzsde, kriptos cég és iparági szereplő. A tegnapi napon ismét bővült a koalízió, 13 új tag csatlakozott, köztük a Gemini, a Robinhood Markets, a Chainalysis, az Elliptic, a Kaiko és a TRM Labs. A koalíciót, vagyis a CMIC-t a Solidus Labs piacfelügyeleti cég vezeti.

A Miamiban zajló Bitcoin 2022 konferencián csütörtök késő délután jelentették be, hogy El Salvador után újabb régiók válnak bitcoin elfogadóvá.

Kevin O’Leary híres médiaszemélyiség és befektető a Bitcoin 2022 konferencián arról beszélt, hogy a bitcoin és a megújuló proof-of-work bányászat mellett foglalt állást. Úgy véli, hogy a törvényhozók által bevezetett és bevezetésre váró szabályozások megszüntethetik a szektorral szemben érzett bizonytalanságot a befektetők részéről.

A szerda esti Kereskedői Kerekasztal beszélgetést teljes egészében megtekinthetitek a YouTube csatornánkon.

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Az Intel egy újabb bitcoin bányász ASIC shipet dob a piacra Blockscale ASIC néven…
  • Az Egyesült Királyság pénzügyminisztere: „Óriási potenciált” látunk a bitcoinban és a kriptoban…
  • A MacroStrategy 4167 bitcoint vásárolt 190 millió dollárért…
  • A texasi Laredo bank bitcoin megtakarítási lehetőséget kínál az alkalmazottak számára…
  • Közel 12 év után aktiválódott egy bitcoin cím 50 BTC-vel, 2 millió dollár értékben…
  • A Starbucks és a Chipotle elfogadja a bitcoint fizetési eszközként a Lightning Network-ön keresztül…
  • Az ENSZ ügynöksége szerint az élelmiszerárak 13%-kal emelkedtek a múlt hónapban, ami a valaha volt leggyorsabb ütem…
  • Kereskedőláncok és éttermek listája, amelyek elfogadják a bitcoin fizetés megoldást…

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img