Megalakult a kripto iparági koalíció

spot_img

A Crypto Market Integrity Coalition-t (CMIC) két hónappal ezelőtt alapította néhány vezető kriptotőzsde, kriptos cég és iparági szereplő. A tegnapi napon ismét bővült a koalízió, 13 új tag csatlakozott, köztük a Gemini, a Robinhood Markets, a Chainalysis, az Elliptic, a Kaiko és a TRM Labs. A koalíciót, vagyis a CMIC-t a Solidus Labs piacfelügyeleti cég vezeti.

Az alapító tagok közé tartozik a Solidus Labs, a Coinbase, a Circle, a BitMEX, a Huobi Tech, az Anchorage Digital, a CryptoUK és számos más neves iparági vállalat.

A koalíció fókuszában egy, a tagok vezetői és tisztviselői által támogatott fogadalom áll, amely többek között a következőket tartalmazza: “A piaci integritást és a piaci hatékonyságot fenntartó elveket beépítjük működésünkbe és üzleti stratégiánkba”.

A szervezet célja, hogy összehozza azokat a piaci szereplőket a digitális eszközök terén, akik elkötelezettek a biztonságos és ésszerűen szabályozott kripto ökoszisztéma létrehozása mellett. A tagság minden iparági szereplő számára nyitott.

“A CMIC megerősíti és felgyorsítja a kriptopiac integritásának legjobb gyakorlatait, valamint a szabványok fejlesztését és bevezetését.”

“Ahhoz, hogy lehetővé tegyük a kripto és a DeFi ígéretét, iparágként hangot kell adnunk a kockázatok kezelése és mérséklése iránti elkötelezettségünknek” – mondta Kathy Kraninger, a Solidus Labs szabályozási ügyekért felelős alelnöke egy bemutatkozó videóban

Amellett, hogy egységes hangot ad a kriptoiparnak, a piac integritásának folyamatos javítása és a szabályozókkal való együttműködés iránti elkötelezettségének, a koalíció azt tervezi, hogy előmozdítja a képzési programokat is, valamint ösztönzi a kutatást és a szabályozókkal folytatott párbeszédet.

“Indulásunk óta prioritást élvez, hogy ügyfeleink számára biztonságos platformot biztosítsunk digitális eszközök vásárlásához, eladásához és tárolásához. Robusztus megfelelőségi programunk központi eleme a kockázatfigyelő és piacfelügyeleti eszközeink” – mondta Fran Kenck, a Gemini szabályozási igazgatója.

A csoport fontolóra veszi az adatmegosztási és megosztott felügyeleti keretrendszereket, amelyek képesek kezelni a kriptográfiai és a decentralizált pénzügyek egyedi, piacokon átívelő felügyeleti kihívásait.

“A kriptoban rejlő hatalmas lehetőség a hozzáférhetőbb, átláthatóbb és hatékonyabb pénzügyi szolgáltatások biztosítása az integritási szabványok javításának, valamint a közvélemény és a szabályozók aggályainak kezelésének képességétől függ. Ezt csak úgy lehet elérni, ha együtt az iparágért dolgozunk” – mondta Asaf Meir, a Solidus Labs alapítója és vezérigazgatója, amely elindította a CMIC-et.

Számos kriptoipari érdekvédelmi csoport létezik. A Radix által 2021-ben indított GoodFi a decentralizált pénzügyi oktatásra, kutatásra és a legjobb gyakorlatokra koncentrál. A szervezetnek 55 tagszervezete van, és azt reméli, hogy 2025-re 100 millió embert sikerül rávenni arra, hogy legalább egy dollárt tegyen a DeFi-be. A Crypto Open Patent Alliance-t 2020-ban indította el a Square (Block). A szervezetnek 33 tagja van és közös szabadalmi könyvtárat tart fenn, hogy segítse a kriptoközösséget a szabadalmi kérdésekben.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/coinspeaker, cointelegraph, CMIC/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img