A UFC harcosai bitcoin bónuszokat kapnak a közönség szavazatai alapján

spot_img

A világ legnagyobb harcművészeti bajnoksága, a UFC bevezette a bitcoin bónuszokat a harcosok számára. A küzdő felek között a bajnokság számozott eseményei során 60 000 dollár bitcoinban fizetett bónuszt oszt szét a UFC.

Az új bónuszrendszer a Crypto.com-al kötött tíz éves, 175 millió dollár értékű szponzori megegyezés része. A bajnokság történetének ez a legnagyobb értékű szponzorációja.

A pay-per-view események nézői szavazhatnak az esemény során, hogy melyik az a három harcos, akik megérdemli a pénzjutalmat. Az első helyezett 30 ezer dollárnyi BTC-t kap, a második 20 ezret, a harmadik pedig 10 ezret.

„A Crypto.com már egy éve a UFC partnere és már most megmondom, hogy ők a legjobb parner, aki valaha dolgunk volt. Az új Fan Bonus of the Night egy fantasztikus módja annak, hogy a rajongókat jobban bevonjuk és megjutalmazzuk az igazán jól teljesítményt mutatókat.”

 – mondta Dana White, a UFC elnöke.

A bajnokságot gyakran kritizálják azért, mert nem fair módon kompenzálja a harcosait. Amíg a legtöbb amerikai liga a bevételek felét megosztja a sportolókkal, a UFC-nél ez az arány 20% körül jár. A kifizetések rendszere komplex és harcosonként változik. Egy újonc általában 10 ezer dollárt kap a megjelenésért és még 10 ezret, ha megnyeri a küzdelmet. Egy befutott harcos, mint Conor McGregor sokkal több biztos pénzt kap és megkapja a pay per view bevételek egy részét is. Ezen felül minden harcos megkapja az aktuális promók és a Venum ruházatok szponzorációja után járó pénzt is.

A UFC emellett 50 ezer dollárt oszt szét a teljesítményért minden eseményen, és még 50 ezret a Fight of the Night – a legnagyobb érdeklődésre számon tartott küzdelem – résztvevői között. A bitcoinos jutalommal együtt elméletileg egy harcos akár 80 ezer dollárt is kereshet.

A sportolók egyébként 50%-ban részesednek azoknak az NFT-knek az árbevételeiből is, amit a liga bocsát ki.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img