Bitcoin ATM-eket kap az osztrák Media Markt

spot_img

A német elekronikai cikkeket árusító áruházlánc – a Media Markt – Bitcoin ATM-eket telepített ausztriai üzleteiben. Országszerte tizenkét Media Markt bolt kapott ilyen ATM-eket.

Pár évvel ezelőtt a Media Markt már tesztelte, hogyan kell telepíteni és üzemeltetni a kriptopénzes ATM-eket egy bécsi boltjában. Azóta nem hallattak magukról kriptopénz ügyben, de a pár napja felbukkant sajtóközlemény szerint elég magas volt az érdeklődés ahhoz, hogy kibővítsék a kezdeményezést. Ezzel együtt már mind a 12 helyen működnek az automaták.

A gépek üzemeltetéséért a Kurant nevű osztrák bróker a felelős, akik Európa-szerte több, mint 200 automatát működtetnek. Szintén az ő nevükhöz kapcsolódnak több osztrák város postáján elhelyezett ATM-ek.

A magyar határhoz legközelebb eső Media Markt bitcoin ATM a bécsújhelyi (Wiener Neustadt), de Bécsben is négy helyen megtalálhatóak.

A Media Markt lépése azért is jelentős, mert ők Európa egyik legnagyobb elektronikai kiskereskedelmi hálózata. 1979-es megalapítása óta több, mint 1000 boltot nyitottak, a legtöbbjüket Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Belgiumban és Hollandiában. A cég tavalyi árbevétele meghaladta a 22 milliárd dollárt is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img