Négy éve nem tároltak ilyen kevés bitcoint a tőzsdéken

spot_img

A tőzsdékről ki- és beáramló pénzmennyiség általában jó előrejelzője a bitcoin árfolyam irányának. A legnagyobb kriptopénzt pedig az elmúlt időszakban óriási mértékben utalták ki a tőzsdékről.

Nemrég, április 14-én öt hetes rekordot döntött a kiutalás mértéke, amikor csak aznap 25 ezer BTC-t (1 milliárd dollárt) vontak ki a tőzsdékről. Röviddel ezután, 21-én a spot tőzsdéken már annyira kevés bitcoint tároltak, amennyire négy éve nem volt példa.

A lenti CryptoQuant grafikonon lila vonallal látható a tőzsdéken tárolt bitcoin mennyisége, feketével pedig az árfolyam. A jelenlegi szintet a piros szaggatott vonal jelzi. Jól látható, hogy 2018 januárjában járt utoljára ezen a szinten a tőzsdék bitcoin tartaléka.

A történeti adatokat vizsgálva arra lehetünk figyelmesek – írják a Santiment elemzői, hogy ha a kivonás trendje legalább néhány napig folytatódik, akkor az árfolyam is növekedésbe kezd.

Két ok miatt lehet pozitív az outflow jelensége az árfolyam szempontjából. Az egyik, hogy ez azt jelzi, a bitcoin tulajdonosok most nem akarnak eladni és ezért inkább biztonságos helyen szeretnék tárolni a kriptopénzt és inkább a “hodl” mellett szavaznak. A másik, hogy kevesebb BTC található a piacokon, a bálnák is kisebb eséllyel zúdítják a piacra az óriási mennyiségeket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img