Kriptopénzügyek – 41.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Nexo

Integrálta a Nexo a MetaMask kriptotárca webwalletet. A MetaMask böngészőbővítményt  ezentúl használhatod Nexo kamatozó tárcád feltöltésére egyetlen kattintással is. Feltöltéskor a platform automatikusan elindítja a MetaMask bővítményt, ezután nincs más dolgod, mint megerősíteni a pénztárcához való hozzáférést, majd közvetlenül beállítani a befizetni kívánt összeget. A MetaMask pénztárca integráció jelenleg csak a Nexo platform webes verziójában érhető el. Bővebb információt itt találsz.

Binance hírek

A Binance bejelentette, hogy 100 millió dolláros befektetésre készül Franciaországban, amit a párizsi Station F nevű inkubátor programmal közösen fognak elosztani.

A Binance Card 2022.04.25-én 01:00 (UTC) és 06:00 (UTC) között ütemezett rendszerfrissítést hajt végre. A frissítés ideje alatt a Card Dashboard szolgáltatás átmenetileg nem lesz elérhető, és a frissítés befejeztével újraindul. További bejelentést nem tesz ez ügyben a Binance.

A Bastion Trading beépítette a Binance Custody szolgáltatást digitális vagyonkezelésébe. Ez az integráció biztosítja, hogy a Bastion Trading birtokában lévő összes digitális eszköz biztonságosan tárolható legyen a kategóriájában legjobb coldwallet megoldások segítségével.

Tippek, trükkök

Habár a Gmail népszerűségével nem ér fel, mégis sok kriptós használja a felhasználói biztonságra fókuszáló Protonmail-t, ahol pillanatok alatt, telefonszám megadása nélkül is létrehozható egy újabb email cím. Ez többek között akkor lehet hasznos, ha egy újabb appot, vagy tőzsdét szeretnénk kipróbálni, aminek összekötése a fő fiókunkkal biztonsági kockázatokat rejthetne magában.

Piaci zanza

Alig néhány héttel az Axie Infinity által elszenvedett történelmi hack után, újabb nagy értékű lopásról kell beszámolnunk. Az áldozat ezúttal a Beanstalk DeFi platform volt. A decentralizált hitelező szolgáltatást nyújtó appból minden itt tárolt kriptovalutát kiutaltak a támadók, amivel 182 millió dolláros kár érte a felhasználókat.

Az Ír Köztársaságban megtiltják a politikai pártoknak, hogy kriptovaluták formájában fogadjanak el adományokat – jelentette az Irish Independent. A lépés az ír választásokba való orosz beavatkozással kapcsolatos aggályok ellensúlyozására irányul.

Legutóbb Josh Gottheimer New Jersey-i képviselő mutatta be a stabilcoinokat célzó törvénytervezetének korai változatát. Gottheimer tervezetében azt javasolja, hogy bizonyos digitális valutákat “minősített” stabilcoinokként határozzanak meg, ha azok egy az egyben beválthatók amerikai dollárra.

Jövő héten indul az Ausztrál Értékpapírtőzsdén (ASX) az első bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF), ugyanis az ország legnagyobb részvénypiaci szereplője zöld utat adott a résztvevőknek – jelentette az Australian Financial Review.

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma csütörtök reggel sajtóközleményt adott ki, amelyben újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben. A szankciókkal ezúttal az oroszországi bitcoin bányászatot célozták meg.

A Circle, az USDC stabilcoin kibocsátója azt tervezi, hogy a közeljövőben kripto bank engedélyért folyamodik az Egyesült Államokban.

Egyre több kormány és politikus ismeri fel, hogy a kriptovaluták és bányászatuk hatalmas lehetőségeket hordoznak régiójuk számára. Mark Wright, Louisiana állam képviselője és kripto rajongója, államának képviselőháza elé terjesztette az “1010. számú” törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a deregulált ipari energiazónák létrehozását.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • CNBC – Az amerikai pénzügyminisztérium szankciókkal lép fel az orosz bitcoin bányászok ellen…
  • Morgan Stanley – A Bitcoin Lightning Network „praktikusabb” kisebb fizetéseknél, mint a betéti kártya…
  • Az ukrán jegybank tiltja a bitcoin vásárlást helyi pénznemben…

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img