Kripto bank terveket sző a Circle

spot_img

A Circle, az USDC stabilcoin kibocsátója azt tervezi, hogy a közeljövőben kripto bank engedélyért folyamodik az Egyesült Államokban.

Jeremy Allaire társalapító és vezérigazgató szerint a vállalat 2021 augusztusa óta tárgyal a szabályozó hatóságokkal és annak a lehetőségéről, hogy kripto bankká váljanak – írja a Bloomberg szerdai jelentése.

A Circle vezetősége számos banki tervekkel kapcsolatos kérdést vitatott meg az amerikai valutafelügyeleti hivatallal, többek között a blokkláncok interoperabilitásáról és arról, hogy miként lehet a működési kockázatokat értékelni az egyes blokkláncokon keresztül – mondta Allaire a Bloombergnek.

Az amerikai felügyeleti szervek a stabilcoinok szigorúbb szabályozását szeretnék elérni, azzal érvelve, hogy azokat bankoknak kellene kibocsátaniuk. Ha a Circle bankká válási tervei valóra válnak, az mind az USDC, mind a vállalat számára jól jönne az amerikai piac szabályozóival szemben.

Ezzel a lépéssel a Circle az Anchorage Digital, a Protego Trust Bank NA és a Paxos Trust Company nyomdokaiba léphetne, amelyek már szövetségi engedélyt kaptak arra, hogy banki minősítésben működjenek az Egyesült Államokban.

Április 12-én a Circle bejelentette, hogy 400 millió dollárt gyűjtött be egy finanszírozási körben, amelyben olyan jelentős pénzügyi cégek vettek részt, mint a BlackRock, a Marshall Wace, a Fidelity és a Fin Capital.

A finanszírozás mellett a Circle és a BlackRock stratégiai partnerséget is kötött, amelynek keretében a két vállalat megvizsgálja az “USDC tőkepiaci lehetőségeit”.

“A partnerség részeként a két vállalat bővíti meglévő kapcsolatait, amelynek keretében a BlackRock jelentős USDC-t támogató eszköztartalékokat kezel” – számolt be a CryptoPotato.

Februárban a Circle szintén bejelentette a Concord Acquisition Corp-al, (speciális célú akvizíciós társaság) kötött üzletet, amelynek értéke 9 milliárd dollár volt. A cég akkor azt is elárulta, hogy 2022 végére tervezi a tőzsdére lépést.

A 2013-ban alapított Circle USDC a második legnagyobb stabilcoin, piaci kapitalizációja körülbelül 50 milliárd dollár, emellett az ötödik legnagyobb kriptopénz is egyben.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Stabilcoin törvénytervezetet mutatott be Pennsylvania szenátora

/cryptopotato, bloomberg, binance, financial times/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img