Korlátozzák az orosz Binance usereket az új szankciók miatt

spot_img

Az új Európai Uniós szankciós csomag miatt még keményebb ügyfélazonosítási szabályokat volt kénytelen életbe léptetni a Binance az oroszországi felhasználóinak.

Az új szabályok minden olyan orosz állampolgárt vagy oroszországi lakost érintenek, beleértve a természetes- és a jogi személyeket is, akiknél 10 000 eurónál (3,7 millió forint) nagyobb tőke van a számláján. Minden orosz felhasználónak, aki 10 000 eurónál többet tart a számláján, újra igazolnia kell lakcímét a tőzsden.

Akik az országon belül laknak és tőkéjük meghaladja az említett összeget, nem használhatják tovább a Binance szolgáltatásait. Nekik 90 napuk lesz arra, hogy lezárják határidős vagy más derivatív pozícióikat. Új pozíciókat nem vehetnek fel.

Minden orosz felhasználó a lakcímhitelesítés idejére „withdrawal only” módba kerül, vagyis csak kiutalni tud majd a tőzsdéről.

Azokra nem vonatkoznak majd a korlátozások, akik az országon kívül laknak és ezt igazolni is tudják, illetve 10 000 euró alatt kereskednek.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója korábban elmondta, hogy nem szeretné, ha az egyszerű orosz felhasználókat hátrány érné a szankciók miatt. Ebben a többi kriptotőzsde tulajdonosa is egyetértett vele. Az Európai Unió frissen elfogadott, ötödik szankciós csomagja viszont véget vetett ezeknek a vágyaknak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img