Lecsapott a Binance az Axie támadóira és egy kis pénzt is visszaszerzett

spot_img

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója jelentette be, hogy sikerült visszaszerezni 5,8 millió dollárt azoktól az észak-koreai hekkerektől, akik a múlt hónapban 625 millió dollárt loptak el az Axie Infinity play-to-earn játék megtámadásával.

A pénz nagy részét tartalmazó tárcát az amerikai kormány az észak-koreai Lazarus Csoporttal kötötte össze. A támadók címet szankciók alá helyezték, ahol 444 millió dollárnyi ETH pihent legutóbb. Ezt a mennyiségű pénzt ma kezdték mozgatni és a Binance tőzsdére is küldtek belőle. 86 darab számára érkezett pénz, összesen 5,8 millió dollár értékben. Betartva a szankciókat, a Binance azonnal felfüggesztette a számlákat. Hogy pontosan kikhez kapcsolódtak a számlák, azt nem árulta el a tőzsde.

https://twitter.com/cz_binance/status/1517385438469791749

A visszaszerzett 5,8 millió dollár mindössze egy kis része annak a 625 millió dollárnak, amit a történelem legnagyobb DeFi támadásában loptak el. Időközben arra is fény derült, hogy a lopott pénz 7,5%-át a Tornado Cash nevű mixeren keresztül sikeresen tisztára mosták a támadók.

A Binance amiatt is szemmel tartja az esetet, mert részesedést vásároltak a Sky Mavis-ban, az Axie fejlesztőcsapatában. A csapatnak pont a támadás miatt lett szüksége egy újabb tőkeemelésre, a befolyt összegekből szeretnék kárpótolni az áldozatul esett felhasználókat is.

A Sky Mavis és a Binance közötti kapcsolat évekre visszanyúlik: annó a Binance Launchpadon történt meg az AXS tokenek tőkeemelése és azóta is üzleti kapcsolatban áll a két vállalat.  A Binance még mindig az egyetlen nagyobb kriptoptőzsde, amelyik integrálta a Ronin hálózatot és ezáltal a userek mozgathatják a tőkéjüket a tőzsde és a játék között.  A Binance emellett arra is vállalkozott, hogy a támadás után biztosította a játék likviditását azzal, hogy saját platformján ingyenesen be- és kiutalhatóvá tette a Ronin hálózat ethereit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img