Változnak a Protonmail működési feltételei, ne veszítsd el a fiókodat

spot_img

Habár a Gmail népszerűségével nem ér fel, mégis sok kriptós használja a felhasználói biztonságra fókuszáló Protonmail-t, ahol pillanatok alatt, telefonszám megadása nélkül is létrehozható egy újabb email cím. Ez többek között akkor lehet hasznos, ha egy újabb appot, vagy tőzsdét szeretnénk kipróbálni, aminek összekötése a fő fiókunkkal biztonsági kockázatokat rejthetne magában.

A Protonmail a napokban értesítette felhasználóit, hogy 2022. áprilisától egy új irányelvet léptet életbe. Ennek értelmében azok az ingyenes (free) fiókok, amik legalább 12 hónapig inaktívak voltak, deaktiválásra kerülhetnek. A deaktivált fiókokhoz a jövőben senki sem férhet hozzá, azok minden tárolt adata törlésre kerül, magát a címet pedig kivonják a forgalomból, az tehát sem az eredeti tulajdonosa, sem pedig mások által nem lesz többé használható / regisztrálható.

A Protonmail felhasználási feltételei közt már korábban is volt egy olyan mondat, ami lehetőséget adott volna az oldalnak a 3 hónapnál régebbi inaktív fiókok deaktiválására, ezzel azonban sohasem élt a szolgáltató. A mostani felhívás után ez a gyakorlat megváltozhat.

Érdemes tehát végiggondolni, hogy van-e olyan Protonmail fiókunk, aminek az elvesztése egy ehhez kapcsolt regisztráció, vagy az ott tárolt fontos adatok miatt érzékenyen érintene minket. Ha igen, nem árthat kicsit sűrűbben belépni, hogy mindig újrainduljon a 12 hónapos számláló, vagy előfizetni egy prémium csomagra, aminek a birtokában szintén elkerülhető a törlés veszélye.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img