Gucci táskát Bitcoinért

spot_img

Folytatja a Web3 törekvéseit a Gucci, akik most bejelentették, hogy 12 különböző kriptopénzt is elfogadnak majd néhány boltban az Egyesült Államokban. Terveik szerint a jövőben az ország összes Gucci boltjára kiterjesztenék a kripto-fizetés támogatását.

Hamarosan a márka öt amerikai boltjában tudnak majd fizetni a vásárlók kriptopénzekkel: New Yorkban, Los Angelesben, Miamiban, Atlantában és Las Vegasban. A Vogue Business szerint az elfogadott kriptók között ott van a Bitcoin (BTC), a Bitcoin Cash (BCH), az Ether (ETH), a Wrapped Bitcoin (wBTC), a Litecoin (LTC), a Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) és öt dollár alapú stabilcoin is.

A kriptopénzzel vásárlók egy e-mailt fognak kapni, majd az ott megtalálható QR kód segítségével kell elküldeniük az adott mennyiségű kriptopénzt a boltnak. A kijelölt helyszíneken már megkezdődött az alkalmazottak betanítása, hogy a hónap végére elérhető legyen az új fizetési mód. Ha sikeres lesz a próba peridóus, a Gucci kész bevezetni az összes boltjában a kriptós fizetést.

A Gucci eddig sem zárkózott el a kriptopénzek elől: a Gucci Vault, a márka online élményekért felelős brandje már több NFT kollekciót is kiadott, együttműködik a Bored Ape Yacht Club-al, a The Sanboxban fejleszt egy játékot és közösségi teret, de még egy Discord szervert is üzemeltet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img