Fekete csütörtök volt a tőzsdéken

spot_img

Azok, akik esetleg még nem követték a piac történéseit a 2020. márciusában bekövetkező Covid-pánik ideje alatt, tegnap egy kis ízelítőt kaphattak abból, hogy milyen az, amikor a hagyományos és kripto piacok egyszerre kezdenek el összeomlani.

Hogy a lavinát mi indíthatta el, azt egyelőre mindenki csak találgatja. Egyes elemzők szerint túl sokan válhattak elbizakodottá a jegybank lazának ható szavaitól, így a szerdai emelkedést követő első eladások láncreakció-szerűen kiütötték a magas tőkeáttétellel játszó és további növekedésben bízó kereskedőket.

Mások szerint a háttérben egy nagyobb piaci szereplő kerülhetett valamiért kényszerértékesítési helyzetbe, és az ő kitettségének gyors felszámolása vezetett a történtekhez.

Mivel az eladási hullám az amerikai piacok magyar idő szerinti 15:30-as nyitása után kezdett el mindent maga alá temetni, nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a kriptopénzek jelen esetben csak elszenvedői voltak a történteknek, és nem egy ágazat specifikus esemény okozta az esésüket.

A Nasdaq és az SP500 indexek 5 és 3.5 százalékos mínuszban zárták a kereskedést, ami az eddigi legrosszabb idei napja volt az amerikai tőzsdéknek. A BTC egy szolid tízest dobott le magáról, amire utoljára januárban, a 32 000 dolláros mélypont elérése előtt volt példa.

Az esés ezúttal is abban a régióban ért véget, ami idén már több alkalommal is megfogta az árfolyamot.

Kérdés, hogy a bitcoin harmadjára is képes lesz-e megkapaszkodni ebben a sávban. Az árfolyam jelenleg nagyon közel tartózkodik a korábbi 3 piaci ciklus (plusz a Covid összeomlás) aljához elvezető két éves mozgó átlaghoz (34 950 dollár), amit átlépve egy végső kapituláció hozza el a következő emelkedés előtti abszolút mélypontot.

A zöld vonal alatti vásárlás több éves távlatban mindig jó beszállót jelentett a befektetők számára. Ez korábban a 2-4 dollár, 200-400 dollár és 3000 – 6000 dollár közötti árfolyamokat jelentette.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img