Senkit sem érdekelt a Coinbase NFT piactere

spot_img

Hiába volt 8,4 millió ember regisztrálva a várólistán, hiába adta a nevét az induláshoz Gary Veynerchuk és Paris Hilton is, elmaradt a Coinbase NFT piacterének kirobbanó sikere. Az első napon mindössze 150 tranzakciót végeztek a platformon.

A világ egyik legnagyobb kriptőzsdéjének NFT piactere szerdán nyitotta meg a kapuit. Bár bétaverzióról volt szó, ez a kriptopénzek piacán általában nem szokta visszatartani a spekulánsokat. A vevők és az eladók az első napon csak 75 ezer dolláros volument tudtak produkálni az említett 150 tranzakcióval.

Elemzők azt állítják, hogy április 20 óta, (mielőtt elkezdődött volna egy nem publikus béta) csak 1200 felhasználó tranzaktált a piactéren, ami a 8,4 millió feliratkozónak egy apró töredéke.

A Coinbase hét hónappal ezelőtt nyitotta meg a várólistáját az érdeklődőknek, vagyis 2021 októberében – pont akkor, amikor a csúcsra pörgött a bikapiac. A közösség szerint túl sokat vártak a megnyitással és egyszerűen elmúlt az érdeklődés. Eközben az NFT iránt érdeklődőknek ott volt az OpenSea vagy a LooksRare. Bár tény, hogy az NFT-k iránti érdeklődés a piacével párhuzamosan enyhült, azért az OpenSea ugyanezen a napon képes volt felmutatni 1,2 milliárd dolláros volument.

Sokan úgy érveltek, hogy azért fulladt érdektelenségbe a Coinbase NFT Marketplace indulása, mert a piactér nem tudta eléggé megkülönböztetni magát a konkurenciától: itt is kell egy tárca és ki kell fizetni a gas fee-t is. Hamarosan ez megváltozik – és akkor talán többeket fog érdekelni a szolgáltatás – ugyanis a Coinbase a Mastercard segítségével lehetővé teszik majd a bankkártyával való NFT vásárlásokat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img