Terra Luna: mínusz száz százalék

spot_img

Szomorú véget ért a kripto piacot elmúlt napokban felforgató esemény. A Terra Luna a jelenlegi formájában gyakorlatilag megszűnt létezni.

A LUNA árfolyama nullára esett vissza, a hozzá kapcsolt UST stabil coinnal a hajnali órákban 5-10 cent között kereskedtek.

Annak, hogy ez még némi értékkel bír, az az oka, hogy a Terra vezetői egy javaslatot tettek arra, hogy megpróbálják a nulláról újraindítani a projektet. Terveik szerint egy új hálózaton egy új UST-t bocsátanának ki, ami független a régitől, tehát ismét 1 dolláros rögzített értékkel bírna, és azt osztanák szét azok között, akik UST-vel rendelkeztek az összeomlás ideje alatt. Erről bővebben ez a bejegyzés ad tájékoztatást.

Mindeközben a nagyobb tőzsdék már elkezdték eltávolítani kínálatukból a LUNA-t és az UST-t is. A Binance még ma lezárja ezt a folyamatot, a reggeli órákban már csak LUNA-BUSD kereskedési pár volt elérhető.

https://twitter.com/binance/status/1524934519685455873?s=20&t=zSPmaBK5LoKJ_yk-EpO1HA

A tegnap reggeli órákban tetőző pánik alatt egyes váltókon a 25 000 dolláros régióig esett a bitcoin árfolyama, máshol viszont akkora volt a vásárlási hajlandóság, hogy az éppen csak néhány pillanatra nézett be 27 000 alá.

Tekintettel arra, hogy a LUNA és az UST is mélyen beágyazódott a kriptopénzek világába, minden nagy tőzsdén elérhető volt és számos partnerkapcsolatal rendelkezett, valószínű, hogy a következő napokban / hetekben bejelentések sora várható majd arról, hogy a hodlerek mellett melyek voltak azok a kriptós projektek, akik szintén valamilyen kitettséggel rendelkeztek a Terra rendszerében.

Az UST-re kínált közel 20%-os kamat miatt, sok DeFi platform fialtatta náluk a saját kincstári, vagy akár ügyfeleinek pénzét. Ezek elvesztésének bejelentése az azokban érdekelt befektetők számára okozhat majd kellemetlen pillanatokat.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img