A Bitcoin a 10. legértékesebb pénzügyi eszköz a világon

spot_img

A LUNA bedőlése, a piaci volatilitás és a bitcoin árfolyamának 18%-os esése ellenére az első számú kriptopénz újra bekerült a világ legértékesebb eszközeinek top 10-es listájára. A Bitcoin a Metát előzte, előbbi 603 milliárd dolláros kapitalizációval bír, míg utóbbi 553 milliárd dollárossal.

A kriptopiacot jelenleg 44%-ban uralja a Bitcoin – ennyi a piaci dominanciája az 1,36 billió dolláros piacon. Az utóbbi öt napban a kapitalizációja 10%-ot ugrott, így kerülhetett be a top 10-es listába.

A több, mint 6200 szereplős pénzügyi eszközök listáján az összes eszköz elképesztő, 86,51 billió dollárt ért. Az első helyen az arany szerepel – ami egyben a Bitcoin legnagyobb konkurense és digitális változata is. Összehasonlítva a két eszköz piaci kapitalizációját, a Bitcoin csak arany 5,12%-át teszi ki.

Az arany mögött ott a Saudi Aramco és Apple, szinte holtversenyben a második helyért. Jelenleg az Apple értéke 2,38 billió dollár, míg a szaúdi olajtársaságé 2,35 billió. Pár héttel ezelőtt még a Saudi Aramco volt a világ legértékesebb vállalata.

A lista negyedik helyére a Microsoft került, ötödik az Alphabet (Google). Hatodik helyen trónol egy újabb nemesfém, az ezüst. Az ezüst kapitalizációja 1,24 billó dollár. A top 10 maradék helyeit az Amazon, a Tesla, a Berkshire Hathaway, majd a Bitcoin foglalja el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img