Péntekig folytatódhat a kicsapós

spot_img

A csapkodós kedvében lévő bitcoin a hétvége előtt aligha fog nyugalomra lelni, miután addig még több, a hagyományos piacok számára is kiemelten fontos eseményen kell túlesnie.

A hét első két napja

Az Egyesült Államok jegybankja az elmúlt hónapokban már több szigorító intézkedést is bevezetett az infláció lassításának érdekében, európai társszerve viszont eddig vonakodott a hasonló döntések meghozatalától. Mindez azonban lehet, hogy hamarosan megváltozik.

Az Európai Központi Bank csütörtökön kamatdöntő ülést tart, ahol sok elemző szerint már sor kerülhet a régóta várt kamatemelés bejelentésére. Bárhogy is lesz, az EKB magyar idő szerint 13:45-kor egy közleményt fog kiadni, az abban foglaltakat pedig egy 14:30-tól kezdődő sajtótájékoztatón fogja bővebben is kifejteni. Mivel az EKB utoljára 10 éve emelt kamatot, elképzelhető, hogy ez idő tájt számíthatunk majd némi volatilitásra.

Szintén csütörtökön veszi kezdetét a Consensus, a legnagyobb évente megrendezésre kerülő kriptós konferencia. A vasárnapig tartó eseményen az iparág összes ismert szereplője képviselteti magát, így a nagyobb médiafigyelmet kihasználva, a rendezvény ideje alatt bármikor és bárkitől érkezhetnek váratlan bejelentések.

A legfontosabb eseményre azonban pénteken fog sor kerülni. Az Egyesült Államok friss inflációs adatainak (CPI) közzététele az elmúlt hónapok során többször is látványos fordulópontnak bizonyult.

A számok pénteken, 14:30-kor fognak megjelenni. A pénzromlás elemzők által várt éves mértéke 8.2%, a rövidebb távú hatásokat kizáró maginflációé pedig 5.9%.

Mivel a jövő héten az amerikai jegybank is kamatdöntő ülést tart, az eredmények közzététele után beindulhat a találgatás, hogy a friss számok szigorúbb fellépésre ösztönözhetik-e a szervezet képviselőit. Ennek megfelelően lehet elmozdulás az árfolyamokban is.

A következőkben az elmúlt 6 hónap megjelenéseit megelőző és azt követő órák ingadozásai láthatók. Érdemes megfigyelni, hogy első reakció az esetek többségében hamisnak bizonyult: az árfolyam elindult egy irányba, majd pár órán belül éles fordulatot vett. Aki tehát a CPI közzétételekor kereskedik, annak mindenképp érdemes stop losst használnia, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img