Tőzsdefelügyeleti vizsgálat indult a Binance ellen

spot_img

A hajnali órákban meredek eséssel reagált a piac arra a hírre, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálni kezdte a Binance indulásának körülményeit. A SEC arra a kérdésre keresi a választ, hogy a piacvezető tőzsde öt évvel ezelőtti ICO-ja megsértette-e az ország törvényeit.

A váltó saját kriptopénzét először 2017 nyarán, 15 centes egységáron lehetett megvásárolni. A BNB értéke azóta a többezerszeresére növekedett, ám a tőzsdefelügyelet szerint a coint csak az általuk kibocsátott engedélyek birtokában lehetett volna amerikai állampolgárok számára értékesíteni. A szervezet állítólag rendelkezik egy amerikai tanúval, aki azt állítja, hogy részt vett ebben a korai értékesítésben.

A vizsgálat egyelőre az információgyűjtés szakaszában jár, jogi lépésekre eddig nem került sor. A Bloomberg belső forrásokra hivatkozva közölte a hírt.

A bitcoin és vele együtt a legtöbb kriptovaluta az eséssel visszatért a hétvégén indult  emelkedésének kiindulópontjához. Az a következő órákban derülhet ki, hogy csak egy átmeneti pánikról van-e szó, vagy a befektetőket komolyan aggasztják a napvilágra kerülő értesülések.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img