Chartpunk Bitcoin Update I 2022.06.06.

spot_img

A május elején történt omlás óta oldalazásban van a Bitcoin, melynek határait nagyjából 28600 és 32000 dollár közé tehetjük. Nézzük, mit látunk a különböző idősávokon!

Bitcoin 3-napos trend struktúra

A 3-napos grafikonon folyamatban van a Bollinger mean reversion. A túladott sávból való visszatéréskor az SMA20 felé történő korrekcióra számítunk. Itt azonban ez úgy történik, hogy az SMA20 zuhan, az árfolyam pedig alig-alig emelkedik. Ha ebben a formában kapjuk meg a mean reversiont, az a bikák gyengeségét jelzi magas idősávon. Az, hogy a közel 30% zuhanást követően nem képesek a bikák emelkedésben elérni az SMA20 szintjét, a gyengeség jele. A MACD histrogram készül átkeresztezni a pozitív területre, ez viszont pozitív jel. Az RSI trendjében is magasabb mélypontokat láthatunk, a kérdés az lesz, hogy az RSI hogyan reagál majd a saját EMA100 szintjére. 3-napos idősávon számomra az SMA20 most a legfontosabb szint, jelenleg 34000 dollár körül áll. Számítok ezen mozgó közeljövőben történő tesztelésére, ám annak formája (emelkedve vagy oldalazva közelítés) nagyon fontos lesz.

Bitcoin 1-napos trend struktúra

A Bitcoin 1-napos grafikonján klasszikus medvés trend struktúrát láthatunk, mivel a mozgóátlagok medvés elrendezésben követik egymást, és az SMA20 kivételével mindegyik csökkenésben van. Az árfolyam jól láthatóan a Bollinger túlvett deviancia szint és az SMA20 mean között pattog. Pozitív momentumot jelez a MACD histogram, és az RSI trendje is emelkedő, mozgásában magasabb mélypontok követik egymást, és elhagyta a saját EMA100 szintjét. Ez az idősáv az SMA20 átlépésével és emelkedőbe fordításával készen áll egy lokális bikás korrekcióra, mely kiváló alkalom lehet a pozíció csökkentésre. Figyelendő szint az SMA50 33700 dollárnál, annak átütése komoly short SL likvidálást indíthat el.

Bitcoin ellenállási zónák

Bikás ébredés esetén a 32900-34300 az első komoly horizontális ellenállási zóna, ez nagyjából egybevág a fenti trend grafikonok kapcsán leírtakkal.

Bitcoin Donchian csatorna

A napos grafikonomon 55-re állított Donchian csatorna első Fibonacci ellenállásánál jár jelenleg a Bitcoin. Ez nagyon fontos szint, mivel ennek elutasítása többnyire medvés folytatást szokott jelenteni. Egy héten belül másodjára veselkednek neki a bikák ennek a 31700 dolláros ellenállásnak, a bikás folytatáshoz ezen szint áttörése elengedhetetlen.

Bitcoin júniusi pivot szintek

A június havi pivot szint 32400 dollár, az első támasz pedig 26800 dollár. Annak, aki grid trading módszerrel kereskedik magas idősávon, ezek adhatnak irányzékot. A 38000 dolláros első ellenállás már azon a szinten van, ahonnan a május elején kezdődött omlás elkezdődött, ezen szint gyors elérése jelenleg igencsak optimista feltevés lenne.

Bitcoin LTF 4-órás trend struktúra

Végül ha lejövünk a 4-órás alacsony idősávra, akkor itt bikás ébredés jeleit láthatjuk. Az árfolyam képes volt kitörni az SMA200 szintje fölé, és szépen jön felfelé az SMA20 és SMA50 szintje is. A bollinger szalag túlvett deviancia szintjéről éppen visszatérésben van az árfolyam, melynek konfirmálása esetén számíthatunk az SMA20 felé történő mean reversion-re. Az SMA20 szépen emelkedik, úgyhogy ezen korrekció minél inkább elnyúlik, annál magasabb értéknél találkozhat a mean szintjével.

Összefoglalva tehát alacsony idősávon bikás ébredés jeleit láthatjuk, mely azonban jelenleg túlfűtöttnek tűnik, nem lennék meglepve, ha itt most korrigálna lefelé valamennyit a piac. Mivel a napos Donchian csatorna Fibonacci ellenállásán vagyunk, így ennek valószínűsége még nagyobb. Amennyiben a bikás momentum megmarad, és korrekció után folytatódik az emelkedés, én a 34000 dollárt reális célárnak tartom rövid távon.

Napi elemzéseimmel, meglátásaimmal találkozhattok a Kripto Akadémia VIP szerverén, továbbá videós elemzéseimet továbbra is megtaláljátok YouTube csatornámon.

Szép hetet, jó kereskedést!

Chartpunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img