Kriptopénzügyek – 46.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Inlock

Az Európai Uniós kriptoszabályozás alapjairól olvashattok az Inlock legfrissebb blogbejegyzésében. 

Metamask

Röviddel a Coinbase Pay megjelenése után egy új fontos lehetőséggel bővül a népszerű tárca, a MetaMask. Az Asset Reality-vel kötött megegyezés szerint a tárcában segítséget kérhetünk a szakértő gárdától, ha csalás és lopás áldozatai lettünk vagy valamiért nem tudunk hozzáférni a tárcánkon tárolt kriptopénzekhez és NFT-khez. Az Asset Reality azt ígérte, hogy nagyban növeli az áldozat esélyeit az adott eszközök visszaszerzésére. 

Curve

Eltörli a hétvégi devizaváltási díjakat a Curve. Az akció 2022. június 1-jétől augusztus 31-ig él és a hitelkártyákra is kiterjed. Továbbá megduplázza a cég a külföldi valutában történő vásárlások díjmentes keretét Curve Standardon: 500 font/hóról 1000 font/hó-ra emelkedik. Aki standard csomaggal rendelkezik az eddigiekhez hasonlóan 200 font/hó készpénzt tud felvenni díjmentesen. 400 fontra nő a keret, ha Curve Blackre váltasz és 600 fontra, ha Curve Metalra. Részletek itt érhetőek el.

OpenSea

Az OpenSea egyik vezető beosztású alkalmazottja még ősszel kényszerült távozni a pozíciójából, miután kiderült, hogy a felhasználók kárára élt vissza a rendelkezésére álló információkkal. 

FTX hírek

  • A friss májusi adatok alapján az FTX átvette a Coinbase második helyét a centralizált tőzsdék piaci részesedésének listáján. 
  • A Goldman Sachs, a Barron’s beszámolója szerint bitcoin és egyéb kriptovalutákkal való származtatott kereskedési ügyletekről tárgyal az FTX tőzsdével egy lehetséges partneri megállapodás keretében. Az FTX olyan engedély módosítást szeretne, amely lehetővé tenné számára, hogy tőzsdeként és származékos ügyletek közvetítőjeként is működjön. 

Piaci zanza

A bitcoin a kilencedik egymást követő hetét is veszteséggel zárta, de a tizediknek remek kezdéssel futott neki, miután árfolyama a hétfő hajnali órákban mintegy ezer dollárral növekedett.

Május 24-én a Mercado Bitcoin, Latin-Amerika legnagyobb kriptopénz váltója bejelentette, hogy partnerséget kötött a Stellar Development Foundationnel (SDF), hogy részt vegyenek a brazil CBDC fejlesztésében.

India várhatóan a Világbank és az IMF közreműködésével konzultációs dokumentumot ad ki kriptovaluta szabályozásáról, amit hamarosan véglegesítenek.

Nemzetközi fizetésekhez használná a kriptovalutákat Oroszország

A LUNA bedőlése, a piaci volatilitás és a bitcoin árfolyamának 18%-os esése ellenére az első számú kriptopénz újra bekerült a világ legértékesebb eszközeinek top 10-es listájára. A Bitcoin a Metát előzte, előbbi 603 milliárd dolláros kapitalizációval bír, míg utóbbi 553 milliárd dollárossal. 

Az amerikai jegybank hivatalosan szerdától, vagyis június elsejétől kezdte meg a következő szigorító intézkedésének bevezetését. Az infláció elleni harc jegyében induló QT (mennyiségi szigoritás) önmagában aligha okoz majd hirtelen összeomlást, mert egy már hónapokkal ezelőtt bejelentett folyamatról van szó, amire volt ideje felkészülni a piacoknak. (A gyakorlatban is csak június 15-től veszi majd kezdetét, így a hét közepi visszaesésről sem mondható el, hogy konkrétan ennek volt köszönhető.)

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Kereskedői Kerekasztal

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Argentínában indul a világ első bitcoin bányászatra alkalmas lakóépülete… 
  • A közel-keleti ománi olajtársaságok a fáklyázandó gázt bitcoin bányászathoz használják fel…
  • A Biden kormányzat állítólag olyan törvénytervezeten dolgozik, amelynek célja a bitcoin bányászat energiafogyasztásának és szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése… 
  • Kenya legnagyobb áramtermelője többletenergiát kínál a bitcoin bányászoknak… 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img