Goldman Sachs – FTX megállapodás a láthatáron

spot_img

A Goldman Sachs, a Barron’s beszámolója szerint bitcoin és egyéb kriptovalutákkal való származtatott kereskedési ügyletekről tárgyal az FTX tőzsdével egy lehetséges partneri megállapodás keretében. Az FTX olyan engedély módosítást szeretne, amely lehetővé tenné számára, hogy tőzsdeként és származékos ügyletek közvetítőjeként is működjön.

“Több FCM (futures commission merchants) is elkötelezte már magát a tőzsdével való technológiai integráció mellett” – mondta Brett Harrison, az FTX amerikai részlegének elnöke a Barron’s-nak adott interjúban.

Az FTX a hírek szerint olyan engedély módosítást kér az Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottságtól (CFTC), amely lehetővé tenné számára, hogy egyszerre kriptotőzsdeként és a tőkeáttételes származtatott ügyletek kereskedésének közvetítőjeként (FCM) is működjön. Jelenleg ezeket a szerepeket olyan intézmények töltik be, mint például a Goldman Sachs.

Úgy néz ki, változások jöhetnek hamarosan az FCM területén is. Azok az intézmények, amelyek korábban partneri megállapodás keretében bonyolították le tőkeáttételes kereskedésüket, most más, tapasztaltabb szolgáltatási kínálat felé fordulhatnak. A jelentés megjegyezte, hogy az FTX felszívhatja azoknak a piaci részesedését, akik a Wall Streeten közvetlen versenytársnak minősülnek.

Az Egyesült Államok Képviselőházának Mezőgazdasági Bizottsága május 12-én tartott meghallgatást “A piaci szerepek megváltoztatása: Az FTX javaslat és az új elszámolóházi modellek trendjei” címmel. A meghallgatáson az FIA elnök-vezérigazgatója, Walt Lukken, valamint a kriptoipar részéről az FTX, a CME Group, az Intercontinental Exchange és a CoinFund képviselői voltak jelen (forrás: fia.org)

Amennyiben az FTX megkapja ezeket az engedélyeket, ez a közvetítők eltávolítását is jelentheti, hiszen házon belül biztosít származékos ügyleteket, szemben azzal, hogy egy másik pénzintézet együttműködésére lenne szükség. Már most nemtetszését fejezte ki a Futures Industry Association, amely számos olyan közvetítőt képvisel, akiket ez érintene. A szövetség attól is tart, hogy az FTX a kriptovalutákon túl más piacokra is betörhet.

A jelentések szerint az FTX integrációja magában foglalhatja a határidős ügyletek közvetlen kereskedését, a két intézmény ügyfélkörének keveredését, a Goldman számára az FTX tőzsdéhez való közvetlen kapcsolatot és a tőkésítést (a részvénypozíciók növelésére szolgáló részvényopciók) az ügyfelek számára.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

/bitcoin magazine, barron’s, online currency/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img