Konzultációs dokumentum a kriptovalutákról

spot_img

India várhatóan a Világbank és az IMF közreműködésével konzultációs dokumentumot ad ki kriptovaluta szabályozásáról, amit hamarosan véglegesítenek.

Bár a dokumentum részletei nem ismertek, Ajay Seth gazdasági miniszter úgy nyilatkozott, hogy India megerősíti elkötelezettségét a kriptovaluták mellett “globális szabályozás” terén – jelentette az Asian News International.

A Munkaügyi és Foglalkoztatási Minisztérium által szervezett ICONIC Week elnevezésű országos rendezvényen Seth azt is elmondta, hogy a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank, valamint a hazai érdekelt felek is hozzájárultak a dokumentumhoz.

“Bármilyen módon is akarjuk kezelni ezeket a digitális eszközöket, kell lennie egy szélesebb körű keretnek, amit minden ország egységesen együtt kezel. Globális konszenzusra van szükségünk a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatban” – mondta Seth.

Korábban Indiának a kriptovalutákkal és a digitális eszközökkel, például az NFT-k és a decentralizált pénzügyek tekintetében sem volt egységes az álláspontja.

2017 decemberében az RBI és a pénzügyminisztérium olyan nyilatkozatokat adott ki, amelyekben a kriptopénzeket ponzi rendszerekhez hasonlították. Négy hónappal később a központi bank körlevelet adott ki, amelyben megtiltotta a kereskedelmi bankoknak és hitelezőknek, hogy kriptoval kereskedjenek és digitális eszközökkel foglalkozó szervezeteket szolgáljanak ki.

A tilalmat végül 2020 márciusában az indiai legfelsőbb bíróság hatályon kívül helyezte, amely alkotmányellenesnek bélyegezte meg a központi bank körlevelét. Tavaly év elején India kormánya közölte, hogy törvényjavaslatot fog előterjeszteni a digitális rúpia létrehozására, ugyanakkor betiltja “az összes privát kriptovalutát“.

Az országban végül 30%-os adót kell fizetniük a kripto tulajdonosoknak a digitális eszközökön elért bevételeik után, amit a piaci szereplők erősen kritizáltak, mivel igazságtalannak és potenciálisan károsnak tartanak az indiai digitális eszköziparra nézve.

Az egyértelműség hiányát és az ellenséges szabályozási légkört talán ez a dokumentum valamelyest feloldja majd, de ennek ellenére az indiai digitális eszközök piaca továbbra is nő. A Finder NFT Gaming Adoption Report jelentése szerint például India bejutott a legjobb 3 olyan ország közé, ahol a play-to-earn játékok virágoznak.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

/blockworks, cryptopotato, coin sign/ 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img