20 év börtön 19 ethereumért?

spot_img

Az OpenSea egyik vezető beosztású alkalmazottja még ősszel kényszerült távozni a pozíciójából, miután kiderült, hogy a felhasználók kárára élt vissza a rendelkezésére álló információkkal.

Nathaniel Chastain volt a felelős azért, hogy az OpenSea főoldalán kiemelt ajánlati státuszba helyezzen bizonyos NFT kollekciókat, ám ezek előtt többször is bevásárolt az érintett képekből, hogy azokat később, a rájuk irányuló fokozott figyelem során magasabb áron értékesíthesse.

Ténykedésére hamar fény derült, miután egy blokklánc elemző kapcsolatot talált egy nyilvánosan ismert tárcája és a seftelés során használt “anonim” wallet között.

Habár bocsánatot kért és távozott, az ügy nem zárult le ennyivel. Nate-et belső kereskedéssel és pénzmosással vádolták meg, amiért tegnap le is tartóztatták az amerikai hatóságok.

Nate nagyjából 19 ETH (akkori árfolyamon nagyjából 60 000 dolláros) profitra tett szert, ám a jelenleg hatályos törvények szerint az őt érintő vádpontok alapján akár 20 év börtönre is ítélhetik.

Az ügyészség sajtóközleménye

Az eljárást kiemelt figyelem kísérheti, mivel az elmúlt évek során számos kriptovaluta tőzsdei listázása során merült már fel a belső kereskedés gyanúja. A Coinbase-re, vagy éppen a Binance-re érkező új coinok kapcsán például gyakran megfigyelhető, hogy a felvétel bejelentését megelőző napokban már nagyobb forgalmat kezdenek bonyolítani velük az őket már korábban bevezető kisebb váltókon, ami arra utal, hogy valakik mindig előre értesülnek ezekrpl a döntésekről.

Habár a tőzsdék eddig mindig tagadták, hogy az alkalmazottaik ilyen jellegű tevékenységet folytatnának, a jövőben már nem lesz elképzelhetetlen, hogy ezzel kapcsolatban hivatalos vizsgálat is induljon a váltók ellen. Az ügyeskedőknek már számolniuk kell azzal, hogy ha lebuknak, akkor bíróság előtt is felelősségre vonják őket a tetteikért.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img