Megbízhatóan megbízhatatlan

spot_img

A Solana 2022-ben már az ötödik hálózati hibánál jár, pedig még csak 5 hónap telt el az évből. Ezúttal a bugokkal kapcsolatos konszenzus kudarca volt a bűnös.

A Solana hálózatnak nincs túl jó éve eddig, az elmúlt 12 hónapban legalább hét alkalommal szenvedett teljes vagy részleges hálózati kiesést.

A tegnapi napon egy hiba miatt a Solana blokklánc ismét offline állapotba került, aminek eredményeként a blokkgyártás is leállt. A legutóbbi kiesés körülbelül négy és fél órán át tartott, miután a validátor üzemeltetőknek sikerült újraindítaniuk a blokkláncot az incidensről szóló jelentés szerint.

https://twitter.com/aeyakovenko/status/1532076517739532288

A Solana Labs társalapítója, Anatolij Yakovenko egy tweetben magyarázta el a történteket:

“A tartós nonce utasítás miatt a hálózat egy része érvénytelennek tekintette a blokkot, nem tudott konszenzus kialakulni.”

A “durable transaction nonce” funkció hibája miatt a csomópontok különböző kimeneteket generáltak konszenzus sikertelenséget eredményezve, ami végül pedig a legutóbbi leállási időszakot okozta.

A validátorok együtt dolgoztak a Solana hálózat újraindításán a funkció letiltásával. Yakovenko az eset kapcsán hozzátette, hogy a hibát egy jövőbeli frissítés során javítani fogják. Természetesen elég nagy negatív visszhangot váltott ki ez az eset is a közösség részéről.

A SOL árfolyama a CoinGecko adatai szerint bő 11%-ot esett az elmúlt 24 órában, jelenleg 40 dollár alatt kereskedik. A hálózat natív tokenje mostanra 85%-ot zuhant a 2021-es mindenkori 260 dolláros csúcsról. A piaci kapitalizációjának csökkenése alapján esélyes, hogy hamarosan ki fog esni a top 10-ből is.

forrás: CoinGecko

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

/cointelegraph, decrypt, crypto briefing/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img