Felélesztették, majd 85%-ot zuhant az új LUNA

spot_img

Nehéz dolog újraéleszteni egy halottat: a LUNA 2.0-nak is egyelőre döcögősen megy. A TerraUSD és LUNA token bukója után létrehozott LUNA 2.0 árfolyama 85%-ot zuhant a megjelenése óta.

A két héttel ezelőtti újraindítás óta 19,53 dolláros csúcsról az új LUNA árfolyama 2,9 dollárra zuhant. Az elmúlt 24 órában legalább 12%-ot esett.

A Terraform Labs május 28-án sikeresen kiosztotta egy airdrop formájában a LUNA 2.0 tokeneket azoknak a befektetőknek a kárpótlására, akik rendelkeztek LUNA-val vagy TerraUSD-vel. A maximális készletet 1 milliárd darabban határozták meg.

Bár a teljes kriptopiac sem teljesítette túl a várakozásokat az elmúlt két hétben, az új LUNA árfolyamának szabadesése erős jelzés arra, hogy a befektetők teljesen elveszítették a hitüket a projektben és annak tulajdonosaiban.

Ebben a hatóságok közbelépése mellett nagy szerepe volt egy FatManTerra nevű ismeretlennek, aki saját állítása szerint feltárta a Terra csalásait. A tweetjei rengeteg embert elértek és futótűzként terjedtek a crypto-twitteren. FatManTerra arról rántotta le a leplet, hogy a Terra csapata mélyen benne volt a Mirror Protocol-ban, a két hálózat között pedig volt egy olyan bridge, amin keresztül több száz millió dollárt transzfereltek, organikus tranzakcióknak álcázva azokat. A végére egy olyan Mirror Protocol DAO-ba jutott a pénz, ahol a Terra vezetője, Do Kwon tanácsadó volt, majd onnan a KuCoin-on és a Binance-en keresztül tették pénzzé a vagyonukat.

Ez persze egy ismeretlen twitterező nyomozása. FatmanTerra nemrég adócsalással is megvádolta Do Kwon-t, aki szerint a hatóságok ellenőrizték őt és nem találtak erre semmilyen bizonyítékot.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img