Még nem másztunk ki a gödörből

spot_img

A hétvégi szakadást követően a bitcoin vasárnap estére visszatért a letörés kiindulópontjának számító 20 000 dolláros szint környékére.

A 18 000-es mélypont után a BTC 17%-ot, az ETH és sok más alt árfolyama pedig 25-30%-ot emelkedett. Ha folytatódna a növekedés, érdemes észben tartani, hogy az elmúlt hónapok lejtmenetéhez nagymértékben hozzájáruló általános gazdasági helyzet nem javult, sőt még tovább romlott, ezért jelenleg kicsi az esélye annak, hogy a kriptók azonnal egy tartósan fennmaradó emelkedő trendre váltsanak.

Az kétségtelen, hogy a piac az elmúlt hetekben már extrém módon túladottá vált, ám pusztán ez a tény és egy néhány óráig tartó emelkedés még nem elegendőek ahhoz, hogy kijelethessük az abszolút mélypont elérését.

A nagyobb képet tekintve az első kedvező jel az lehetne, ha a bitcoin és az ethereum árfolyama hetes viszonylatban képes lenne az előző heti záró árainál magasabban zárni, erre azonban utoljára márciusban került sor.

ETH: 11 hete folyamatos lejtmenetben

Az amerikai tőzsdék egy nemzeti ünnep miatt ma zárva tartanak. Mivel a kriptók helyzetét leginkább befolyásoló és a legnagyobb forgalmat bonyolító piac kieséséről van szó, érdemes vigyázni, a hétfői elmozdulások az alacsonyabb likviditás miatt megtévesztők is lehetnek. Utoljára május 30-án kerültünk hasonló helyzetbe, akkor a hétfői emelkedést egy keddi oldalazás, majd szerdai bezuhanás követte.

Ugyancsak ma kezdődik és három napig tart az NYC NFT konferencia. A New York-i rendezvény kapcsán az NFT-khez, gaminghez és virtuális világokhoz köthető tokenekkel kapcsolatban kerülhet sor bejelentésekre.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img