Négy nap múlva érkezik az Axie kártérítés

spot_img

Egy márciusi támadás során a Sky Mavis, az Axie Infinity játék fejlesztői és játékosai több, mint 620 millió dollárt vesztettek.

A vállalat frissen megjelent közleménye szerint pár nap múlva, június 28-án megérkezhetnek a kártérítések az érintett felhasználók számláira. Emellett újra megnyitják majd a Ronin bridge-et, aminek működése a támadás óta szünetelt.

A hekkerek összesen 173 ezer ethereum és 25,5 millió USDC tokent zsákmányoltak, amikor feltörték a Ronin bridge-t. Ez a bridge felelt azért, hogy a játékosok egyszerűen átválthassák más blokkláncokról származó tokeneiket. A bridge újranyitása után minden felhasználó 1 ethert kiutalhat minden egyes ether után, amit a támadás pillanatában tartott a tárcáján.

A Sky Mavis még márciusban megígérte, hogy kompenzálni fogja a kárt szenvedett játékosait. Áprilisban már lezárt egy új befektetési kört, amiben a Binance és kriptós kockázati tőkealapok is részt vettek. Összesen 150 millió dollárt gyűjtöttek, aminek nagy részét a kártérítésekre költik majd.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img