Az aranyvásárlók harmada szeretne bitcoinba is fektetni

spot_img

A Paxos friss felmérése szerint az aranyba fektetők fele szeretne a jövőben még több aranyat venni, a harmaduk szerint pedig a bitcoin egy életképes alternatívája a legnépszerűbb nemesfémnek.

A héten közzétett kutatásban 1000 arany vásárlót kérdeztek meg az Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Szingapúrban. Ezek között volt ETF, fizikai arany, érme és tokenizált arany vásárló is.

Azokat, akik még több aranyat szeretnének vásárolni a jövőben, főleg az erősödő infláció motiválja, ami most is 40 éves csúcson mozog.

Ugyanezek az emberek komoly tényezőnek tartják még a részvénypiacok beesését, a geopolitikai bonyodalmakat és a pénzrendszerben való hitvesztést is.

Ebben a helyzetben, a globális politikai, egészségügyi és gazdasági krízishelyzetben az arany iránt további keresletnövekedést projektált a kutatás.

Az arany népszerűségéből alaposan lecsippenthet a Bitcoin, de lehet, hogy még a vártnál jobban is felkavarja az aranypiacot. Ugyanis a válaszadók 33%-a szerint a „a bitcoin az új arany” és az arany helyett inkább bitcoint terveznek vásárolni a jövőben.

„A legtöbb előrelátó befektető már tudatosította, hogy nem szeretnének egy pusztán analóg létező dolgot tartani egy egyre digitalizálódó világban.” – írta Mike McGole, a Bloomberg Intelligence-től.

A Paxos által megkérdezettek negyede 2020 után vett életében először aranyat. Az arany ETF-ek és a fizikai aranytömbök a legnépszerűbb befektetési formák ebben a kategóriában, a válaszadók 30%-a ezekben a formákban fektetett aranyba.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img