Hamarosan kapitulálhat a bitcoin és meglesz a ciklus alja

spot_img

A bitcoin kapitulál az elkövetkező hat hónapban és megüti a ciklus alját (bárhol a 14-21 ezres tartományban), majd 2023-ban 28 és 40 ezer dollár között mozog majd. A következő felezésig pedig megüti a 40 ezer dollárt. 

 – jelentette ki Venturefounder, a CryptoQuant egyik elemzője.

felezési ciklusok (függőleges zöld vonallal) és az árfolyam historikus alakulása

„Ez az jelenti, hogy mostantól kezdve egészen az elkövetkező 6-12 hónapban lesz a bitcoin legjobb vételi lehetősége. Valószínűleg minden idők legjobb három éves megtérüléséről beszélünk” – tette hozzá az elemző. „Még ha nem is vagyunk a ciklus legalján, az alsó tartományban már benne vagyunk. Ha a piaci ciklusok alapján fektetsz be, ez a legjobb, amire hagyatkozhatsz.”

A CryptoQuant másik elemzője arra hívja fel a figyelmet, hogy jön a medvepiac utolsó ciklusa, a hosszú távú holderek kapitulációja. 

Mivel a hosszú távú holderek tartják a készlet nagy részét, érdemes figyelni az ő kapitulációjukat. Ahhoz, hogy több éves aljat írjon le az árfolyam, szükséges, hogy a hosszú távú holderek is feladják. ez most kezdődhet.

A hagyományos SOPR mutatóval szemben a Long Term Holder SOPR csak a 155 napnál régebbi on-chain profitrealizálást méri. 1-es érték alatt az aznap mozgatott coinok veszteségesen kerültek eladásra. Fent a Long Term Holder SOPR 30 napos, exponenciális mozgótálaga (sárgával) és a bitcoin árfolyam látható.

A fenti chart a bitcoin árfolyamát (fehérrel) és a Long-Term Holder SOPR 30-napos exponenciális mozgóátlagának mutatóját ötvözi.

„Jól látható, hogy eddig a medvepiacok során egy hosszan tartó periódusban a holderek realizálták a veszteségüket, kapituláltak (piros dobozok). A tény, hogy a mutató most újra 1-es érték alá esett, a hosszú távú holderek felől érkező eladási nyomást jelzi. Ez eddig a medvepiac utolsó fázisának volt az elindítója. Ez a fázis sokáig, akár több hónapig is eltarthat és általában magas volatilitással és nagy kirázásokkal jár együtt.”

 – írja Greatest_Trader.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img