Pozitív: három éve nem volt ilyen kevés Bitcoin a tőzsdéken

spot_img

Amíg a kriptopénz piac egészének kapitalizációja még mindig 1 billió dollár alatt ragadt és a legtöbb kripto is masszív mínuszban van, a bitcoin tekintetében már van okunk a reménykedésre.

Az adatok azt mutatják, hogy a kriptotőzsdéken három éve nem tároltak olyan kevés bitcoint, mint most. Ez azt jelzi, hogy többen viszik ki a tőzsdéről a bitcoinjaikat, vagyis arra készülnek, hogy hosszú távon még biztonságban kell tartaniuk pénzüket.

Legutoljára 2018 júniusában volt ilyen alacsony a tőzsdéken tárolt bitcoin mennyisége a Glassnode mutatója szerint. A tegnapi napon mért állás szerint a tőzsdéken 2,38 millió bitcoin található.

sárgával: BTC mennyiség alakulása a tőzsdéken, szürkével: BTC árfolyama

A fenti grafikonon is látható, hogy a múltban a bitcoin árfolyama és a tőzsdéken tárolt bitcoin mennyisége ellentétes pályát írt le. Ilyen alacsony szinteken már kijelenthető, hogy a piac „HODL” módba kapcsolt és készülnek a következő bikapiacra. Ez nem egyik napról a másikra fog történni. Az eddigi tapasztalatok alapján elég sok időnek el kell telnie ahhoz, hogy a piac megfelelően lehűljön és újra kezdődjön a bizakodás időszaka. Rövid távon lehet számítani egy-egy relief rally-ra, hiszen a piac is reagál ezekere az adatokra és tapasztalásokra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img