USA: Van kriptód? Akkor nem dolgozhatsz a szabályokon

spot_img

Új iránymutatással állt elő az amerikai kormányzati etikáért felelős hivatal. Azok a kormányzati tisztviselők, akik tartanak valamilyen kriptopénzt, ezután nem vehetnek részt azok szabályozásának kidolgozásában.

Az Office of Government Ethics arra jutott, hogy a hagyományos részvénypiacon is használt gyakorlat, miszerint egy felső összeghatárig egy részvény birtokosa még dolgozhat a részvénypiac szabályain, nem mérvadó a kriptopénzek esetében.

Az új irányelv mindenkire vonatkozik, aki a szövetségi kormánynak dolgozik, beleértve a kormányt, a Fehér Ház és a Kincstár munkatársait is. Azok a köztisztviselők, akik olyan befektetési alapokba fektettek, amikben szerepelnek kriptopénzes és blokklánc részvények is, 50 000 dollárig tarthatnak ilyen alapokat. Az indoklás szerint ezek eléggé diverzifikált alapok ahhoz, hogy ez ne jelentsen etikai problémát.

Az új szabály szerint ha egy köztisztviselő akárcsak 100 dollárnyi kriptopénzt vagy stabicoint (ugyanis azokat is említik) tart, nem dolgozhat kripto- vagy stabilcoin szabályozáson amíg át nem helyezi befektetéseit máshová vagy másik stabilcoinba.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img