A Coinbase-nek nem volt pénze a 3AC-ben, a Voyager-ben vagy a Celsius-ban

spot_img

A legnépszerűbb amerikai váltó, a Coinbase kijelentette, hogy nem volt semmilyen kitettsége a nemrég csődöt jelentett három nagy lending szolgáltatónál, a Celsius-nál, a Voyager-nél és a Three Arrows Capital-nál.

A váltó a friss blogposztjában azt is megírta, hogy soha nem kerültek kapcsolatba a túlságosan kockázatos lending gyakorlattal, a felhasználók pénze pedig egy az egyben fedezve van.

Az írás szerint a lending szolgáltatók bedőlése előre látható volt:

„Úgy gondoljuk, hogy ezeket a piaci szereplőket elragadta a bikapiac őrülete és elfelejtették a kockázatkezelés alapjait. Fedezetlen pozíciók, óriási befektetések a Terra ökoszisztémába, masszív tőkeáttétel a 3AC-től. Ezek a kockázatok túl magasak voltak és túl koncentráltak.”

A Terrával kapcsolatban elismerték, hogy a kockázati tőke társaságuk nem anyagi jellegű befektetést intézett a Terraform Labs felé, de annak eredménye semmilyen módon nem írható le veszteségként.

„Végső soron ennek az iparágnak még egy kis időbe fog kerülni, amíg levonja a tanulságokat a rendszerszintű tökéletlenségekből, amiket most is láttunk.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img