Ez valami új: egy személyhez tartozó, örökös tokenek a Binance-től

spot_img

Ahogy az NFT iparág egyre fejlődik, számos különböző típusú token lát napvilágot.  Legutóbb a Binance indította el az első soulbound tokenét, amit magyarul leginkább „egyetlen lélekhez vagy személyhez tartozó tokennek” lehetne fordítani. 

A Binance soulbound tokene a Binance Account Bound (BAB) token lesz, ami a BNB Chain-en fut majd.

Alapvetően ez is egy NFT, vagyis egy nem helyettesíthető token ami örökre egyetlen tárcához tartozik majd és nem lehet sem venni, eladni vagy küldeni a megszokott módokon.

A Binance-nél már találtak egy felhasználási területet ezeknek a tokeneknek:

A Binance ezeken keresztül tárolná az ügyfelek adatait, egyben hozzáférést is biztosítana velük egy csomó más szolgáltatáshoz, Dapp-hoz, NFT minteléshez, airdrop jogosultsághoz és exkluzív tartalmakhoz.

Most még pontosan nem tisztázott, hogy a “nagyvilágban” mire lehet használni a soulbound tokenek alfaját, de a hivatalos okmányokhoz kapcsolt tranzakciók és a tokenizált szavazati jogok világában lesz keresendő a felhasználási terület.

A Binance már elindította a BAB korai tesztüzemét a mobilalkalmazás néhány felhasználója számára. A sikeres próbaidőszak után a teljes palettára kiterjesztenék annak használatát. A BAB mintelése után a userek kijelölhetnek egy walletet, amelyikhez örökre tartozhatna a token.

https://twitter.com/BNBCHAIN/status/1554102607140237312

„Számos felhasználási területet látunk a BAB tokenben, és aktívan együttműködünk a közösséggel a decentralizált társadalom forradalmi víziójának fejlesztése érdekében”

– mondta Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img