Microstrategy: Lemondott Saylor, de ő felel a Bitcoin stratégiáért

spot_img

Egy új közleményben a Microstrategy bejelentette, hogy augusztus 8-tól kezdve Michael Saylor lesz az új hosszútávú stratégiáért és innovációért felelős ügyvezető elnök.

Ebben a szerepkörben továbbra is Saylor fog felelni a vállalat Bitcoin stratégiájáért, valamint megtartja az igazgatótanács elnöki székét és a befektetési bizottság vezető tisztségét is.

A MicroStrategy jelenleg 129 699 BTC-t birtokol, amelyeket a vállalat átlagosan 30 664 dolláros darabonkénti áron vásárolt. A vállalat BTC készletének beszerzési értéke közel 4 milliárd dollár volt, de mivel a bitcoint most 23 000 dolláron kereskedik, a készlet most mindössze 3 milliárd dollárt ér. A negyedéves veszteségek arra késztették Saylor-t, hogy felálljon a cég vezérigazgatói székéből, és ügyvezető elnökké váljon.

A MicroStrategy egy informatikai cég, amely üzleti célú elemző- és adatszolgáltatást, mobilszoftvereket és felhőalapú szolgáltatásokat fejleszt. Viszont az egyik elsődleges vállalati stratégiája az, hogy hosszú távon Bitcoinba fektet. Ennek ötletgazdája és leghangosabb képviselője, a most lemondásra kényszerült Michael Saylor volt, aki a kriptopénzes közösség egyik legnagyobb alakjává nőtte ki magát.

Annak ellenére, hogy a friss pénzügyi jelentésük szerint a bitcoin üzleten 917,8 millió dolláros veszteségük keletkezett, a Microstrategy nem adja el a kripto eszközeit.

“Úgy vélem, hogy az elnöki és vezérigazgatói szerepek megosztása lehetővé teszi számunkra, hogy tovább folytassuk két stratégiánkkal, a Bitcoin felvásárlással és tartással, valamint az analitikai szoftver es üzletágunk növelésével. Ügyvezető elnökként jobban tudok majd a Bitcoin-felvásárlási stratégiánkra és a kapcsolódó érdekképviseleti kezdeményezésekre koncentrálni.”

– nyilatkozta a pozícióváltás kapcsán Saylor.

A közel egy milliárd dolláros veszteség – amit a BTC 50%-os éves esésének tudhattak be – a tegnapi negyedéves pénzügyi jelentésből derült ki. A cég bevételei egyébként 2,6%-kal, 122,07 millió dollárra estek az előző évhez képest.

Microstrategy részvényárfolyam, TradingView

A részvénypiac egész júliusban bikás volt az MSTR számára – 150 dollárról 315-re emelkedtek a részvények árai – és egyelőre nem látszik, hogy a piac negatívan reagált volna Saylor távozására és a Bitcoin stratégia maradására.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img