Starbucks: beszáll a Web3 és NFT jutalmakba a kávé franchise

spot_img

„Ez egy olyan hálózati hatást hoz létre, amellyel új vásárlókat fogunk bevonzani és a meglévő vásárlók számára is előnyöket teremtünk” – mondta Howard Schultz, a Starbucks ideiglenes vezérigazgatója a Starbucks friss pénzügyi eredménybeszámolója során.

A globális franchise keddi, harmadik negyedéves pénzügyi jelentésében Schultz bejelentette, hogy a Starbucks hamarosan egy új Web3-as „digitális kezdeményezést” mutat be, amely kiegészíti majd a vállalat meglévő hűségprogramját.

„Ez az új digitális, Web 3 kezdeményezés lehetővé teszi számunkra, hogy építkezzünk a jelenlegi Starbucks Rewards hűségrendszerünkre, amelynek a megszokott „keresd és költsd el a csillagokat” megközelítése mellett új módszereket is bevezetünk a vásárlók érzelmi megmozgatására.”

A Starbucks még áprilisban bejelentette, hogy felugrik az NFT vonatra, a részletek csak most derültek ki.

A vezérigazgató ennél többet nem akart elárulni, de röviden megemlítette, hogy a cég vizsgálja a gyűjthető digitális eszközök (vagyis az NFT-k) integrálását is a jelenlegi hűségrendszer modelljébe. A teljes leleplezésre a Starbucks szeptember 13-i Investor Day-en kerül sor.

A vállalat negyedéves eredményei felülmúlták az elemzői becsléseket: a globális bevételek 9%-kal nőttek, rekordszámú, 8,2 milliárd dollárra.

A Starbucks harmadik negyedéves eredményei infografikában. Forrsá: AlphaStreet

A jelentés során Schultz azt is elmondta, hogy a Web3-as lépéssel a fiatal célközönséget szeretnék megszólítani.

“Nem akarunk olyan üzletágban működni, ahol a vásárlói bázisunk öregszik, és elveszítjük relevanciánkat a fiatalabbakkal” – mondta a vezérigazgató. Hozzátéve, hogy a vállalat a története során még soha nem volt annyira releváns a Z generáció számára, mint ma.”

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img