Musk: viszonylag enyhe lesz az elkövetkező válság

spot_img

Elon Musk szerint a dolgok felfelé ívelnek. A Tesla legutóbbi, részvényeseivel tartott találkozón a világ leggazdagabb embere optimistán nyilatkozott az amerikai gazdaság jövőjéről – a nehézségek ellenére is.

Az elmúlt 40 év legmagasabb inflációjának kezelésére az amerikai jegybank ,vagyis a FED megemelte a kamatlábakat. Ez számos iparágra, köztük a kriptoszférára is hatással van. Emellett növekednek a feszültésgek Kínával és az Oroszország és Ukrajna közötti háború még mindig bizonytalanságokat szül. Ez sok közgazdászt arra engedett következtetni, hogy az Egyesült Államok egy nagyobb gazdasági recessziós küszöbén áll.

Musk kijelentette, hogy a válságos időszak 2023 végéig elhúzódhat, és rengeteg csődöt fog okozni. A Tesla első embere azonban magabiztosnak tűnik abban, hogy a válság lefolyása nem lesz olyan rossz, mint ahogyan azt sokan előrevetítik.

Musk azon a véleményen van, hogy az elkövetkező válság „viszonylag enyhe” lesz.

Ennek egyik oka, hogy a vállalatoknak alacsony az adósságállományuk: „A vállalatok jelenlegi adósságállománya viszonylag alacsony, így azt mondanám, hogy enyhe vagy mérsékelt recesszióra lehet számítani, talán 18 hónaposra vagy annál hosszabbra.”

Az inflációval kapcsolatban a Tesla vezérigazgatója megjegyezte, hogy neki és csapatának „jó rálátása van arra, hogy a termékek árai merre haladnak”. 

„Mivel több millió autót gyártunk, több hónappal előtte kell megvásárolnunk az alkatrészeket, mielőtt egyáltalán szükségünk lesz azokra. Mivel az ellátási lánc hosszú és sok üresjárat van benne, így van valamiféle elképzelésünk arról, hogy az árak merre haladnak az idő múlásával. Érdekes, hogy a legtöbb Teslába kerülő alkatrész ára – nem az összes, hanem nagyjából a fele- hat hónap múlva már esik.”

A vállalat által felhasznált nyersanyagok ára már most is csökken, ez a tendencia pedig a következő hat hónapban is folytatódni fog. Emiatt Musk azt jósolja, hogy az infláció is gyorsan csökkenni fog.

/beincrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img