A bitcoin kereslet a 2020 márciusi aljon mutatott ilyen jeleket

spot_img

A népszerű on-chain elemző, Will Clemente szerint a Coinbase tőzsdéjén elhelyezett bitcoin vételi ajánlatok a BTC 2020 márciusi aljára emlékeztetnek.

Clemente 650 ezer Twitter követőjének posztolta, hogy a Coinbase-en a vevők a 17 000 dollár és az alatti szinten sűrű vételi megbízásokat raktak be.

Az elemző szerint a piaci szereplők buzgósága, hogy alacsonyabb árfolyamokon kapják el a BTC-t, jó előjel a legnagyobb kriptopénz számára.

“A Coinbase bitcoin ajánlati könyvében a vételek 17 000 dollárnál és az alatt halmozódnak. Sokan reménykednek abban, hogy ezúttal olcsóbban vehetnek BTC-t. Utoljára a 2020 márciusi mélypontról való felkapaszkodás volt az utolsó alkalom, amikor az order book ennyire az vevői oldal felé tolódott.”

  – mondta Clemente.

2020 márciusában, a koronavírus okozta pánik közepén, a bitcoin 3700 dollár körüli szintre zuhant, mielőtt hatalmas rallyt indult, amely egy évvel később 64 000 dollárra repítette az árfolyamot.

Clemente egy másik bottom szignált is észrevett. Az on-chain elemző szerint a két legnagyobb stabilcoin teljes piaci és a teljes kriptopiaci kapitalizációja közötti arány szintén jelzi az aljat:

„Az USDC és USDT kapitalizációjának aránya a teljes piachoz viszonyítva folytatja az útját a történelmi alj felé – a pirossal jelzett csatorna vonalára. Az elképzelés szerint, amikor az arány magasan van és a csatorna határain áll, a stabilcoinok nagy része készen áll a vásárlásra. Amikor az arány alacsony, a stabilcoinok már kriptóban vannak.”

Bár az on-chain adatoknak a bikák örülhetnek, Clemente szerint a makrogazdasági adatok még mindig nagy befolyással lehetnek az árfolyamok alakulására. A ma publikálandó CPI, fogyasztói árindex jelentés fogja jelezni, hogy a medvepiac folytatódik-e rövid távon. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img