Kisebb szereplőkkel folytatódik a Terra dominó effektus

spot_img

A hétfői napon a Hodlnaut zárta be a kapuit, pontosabban a ki- és befizetéseket fagyasztotta be, a tegnapi napon pedig a Nuri (ex-Bitwala) jelentett fizetésképtelenséget, a CoinFLEX pedig szerkezetátalakítási kérelmet nyújtott be a Seychelle-szigeteki bíróságon.

A Nuri GmbH, Németország egyik legnagyobb online banki szolgáltatója, fizetésképtelenséget jelentett be a berlini bíróságon – közölte a cég kedden kiadott közleményében.

“A jelenlegi kihívásokkal teli piaci fejlemények és az azt követő pénzügyi piacok a Nuri üzleti fejlődésére gyakorolt ​​hatásai miatt 2022. augusztus 9-én, kedden, fizetésképtelenségi kérelmet nyújtottunk be” – közölte a cég.

A vállalat azt állítja, hogy “az ideiglenes fizetésképtelenségi eljárás nem érinti az ügyfelek betéteit, kriptopénz alapjait és a Nuri Pot befektetéseket, az ügyfelek garantáltan hozzáférhetnek a betétekhez és a kiutalási lehetőségekhez bármikor.

A vállalat a kriptopiacok negatív fejleményeit, köztük a Terra összeomlását, a Celsius és más nagyobb kriptoalapok fizetésképtelenségét, valamint az ukrajnai háború gazdasági és politikai bizonytalanságai által okozott makrogazdasági ellenszelet hozta fel döntése okaként.

A fizetésképtelenség valószínűleg a Celsiustól való függésük miatt alakult ki, ugyanis a bitcoin kamatszámlákat az azóta csődeljárás alatt álló cégnél vezették.

A 2015-ben alapított online banknak több mint 400 ezer ügyfele van a honlapján található adatok alapján. A Nuri szerint partnere, a német Solarisbank AG üzemelteti a bankszámlákat és 100000 euróig biztosítja a letétbe helyezett összegeket.

Philipp Beer, a Nuri növekedési igazgatója a Cryptonews.com-nak elmondta, hogy a Celsius hatása a bankra csak a Nuri bitcoin kamatszámlájára korlátozódik, amelyet a Nuri appon keresztül kínáltak.

„A Nuri app tisztán közvetítői funkcióval rendelkezik, hogy összekapcsolja az ügyfelet a Celsius-al. A Nuri ezt a Solarisbank engedélye alatt teszi, közvetítőként tevékenykedő befektetési brókerként van jelen a Celsius és az ügyfél között.”

Beer szerint a többi Nuri termék és szolgáltatás, mint például a bankszámla, a betéti kártya, a bitcoin és az ethereum kereskedés, valamint az ügyfelek kriptopénztárcája nem érintett az ügyben.

A keddi nap még egy negatív meglepetést okozott, mégpedig a CoinFLEX kriptotőzsde személyében. A váltó jelentése alapján szerkezetátalakítási kérelmet nyújtott be a Seychelle-szigeteki bíróságon. A Bloomberg közlése szerint a cég e-mailben küldött értesítést az átszervezési folyamatról az ügyfeleknek.

Mark Lamb, a CoinFLEX vezérigazgatója szerint, a hiány egy nagy összegű nem teljesített  margin call miatt alakult ki. A CoinFLEX június 23-án már egyszer felfüggesztette a kiutalásokat “szélsőséges piaci körülményekre és egy magas rangú partnert érintő folyamatos bizonytalanságra hivatkozva“.

Pár napra rá bejelentette, hogy ennek a “magas rangú” magánszemély adósságának tokenizálását tervezi, hogy 47 millió dollárt gyűjtsön össze.

Később kiderült, hogy ez a személy, aki miatt a tőzsde pénzszűkébe került, nem más, mint a Bitcoin Cash lelkes támogatója, Roger Ver. Ver azonban tagadja az állításokat, hogy ő lenne az, sőt, azt mondta, hogy egy másik fél tartozik neki “jelentős összeggel“.

A CoinFLEX részben újraindította a kiutalásokat egy július 14-i blogbejegyzés szerint, amiben az áll, hogy a felhasználóknak engedélyezik egyenlegük 10%-ának kivonását.

A 47 millió dolláros hiány kiküszöbölése érdekében a CoinFLEX bejelentett egy Recovery Value USD (rvUSD) token kibocsátását. Az rvUSD tulajdonosok 20%-os évesített kamatlábat kapnak, amelyet Roger Ver törlesztéséből és a kereskedési díjból származó bevételből fognak finanszírozni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

A Hodlnaut is bezárta kapuit

/bloomberg, cryptonews, the block, cryptopotato, nuri, wublock, coinflex/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img