Mt. Gox: hamarosan kifizetik a károsultakat, már csak két hétig fogadja a kérelmeket a bíróság

spot_img

Új információkat tett közzé a csődbiztos, aki a Mt. Gox kriptotőzsde felszámolási és kártérítési folyamatát ellenőrzi. 2014-ben a Mt. Gox tőzsdéről 850 ezer BTC-t loptak el, alaposan megrengetve az akkor még szárnyait bontogató kriptopénz piacot.

Bár nyolc év telt el a kriptotőzsdék történetének legnagyobb hackelése óta, a károsult ügyfelek még mindig várnak a kártérítésre. Őket a lopás után megmentett 137 ezer BTC-vel, valamint más eszközökkel, például a 2017-es BTC fork után létrehozott Bitcoin Cash-el kárpótólnák.

Nobuaki Kobayashi, aki a tokiói bíróságon látja el a csődbiztosi feladatokat, tegnap bejelentette, hogy szeptember 15-től kezdve a károsultak nem nyújthatnak be további igényeket az elvesztett tőkéjükkel kapcsolatos követeléseik kifizetésére. Más szóval, ha eddig még nem tették meg, akkor a pórul járt felhasználóknak már csak két hetük van arra, hogy benyújtsák a kártérítési kérelmeiket.

Amint a soron következő, ún. referencia-időszak lejár, a csődbiztosnak el kell indítania az első kártérítések kifizetését. Az erre vonatkozó kifizetési tervet még 2021-ben fogadta el a bíróság, amibe a károsultak 99%-a is beleegyezését adta.

Hogy pontosan mikor jár le a szeptember 15-én kezdődő referencia-időszak, azt nem tudtuk meg, viszont most már érezhető közelségbe került a kifizetések elindítása. Az eseményt az egész piac közelről figyeli, ugyanis megjósolható, hogy a károsultak többsége gyorsan túlad az így megszerzett BTC-n, BCH-n és más kriptopénzen.

A csődbiztos közleményéből az is világossá vált, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben a Mt. Gox még koránt sem kezdte el a kiosztást. Egy online terjedő pletyka szerint az árfolyamesések hátterében a Mt Gox kártérítések eladása áll, ez azonban nem igaz. A kifizetés folyamata fokozatos lesz, a tervben lefektetett módon, nem pedig egyetlen nagy összegben utalnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img