Nagyon gazdag és szereti a kriptopénzeket az új brit miniszterelnök

spot_img

Rishi Sunak napokon belül hivatalosan is az Egyesült Királyság miniszterelnöke lesz. Az eddigi jelek arra utalnak, hogy a tisztségre való kiválasztása jó hír a kriptoipar számára.

A világ hatodik legnagyobb gazdaságának új vezetője korábban a pénzügyminisztérium első embere volt, amíg Borish Johnson kormányát megrázó botrány során kénytelen volt lemondani. Ez idő alatt Sunak többször is hangot adott a támogatásának a kriptopénzek kapcsán. Áprilisban a stabilcoinnal kapcsolatos szabályozási reformot így kommentálta:

„Az a célom, hogy az Egyesült Királyság a kripto-technológia globális központjává váljon, és ezek az intézkedések (…) segítenek biztosítani, hogy a cégek ebben az országban beruházhassanak, innoválhassanak és növekedhessenek. Ez része annak a törekvésünknek, hogy az Egyesült Királyság a pénzügyi szolgáltatások és az innováció élvonalában maradjon.”

Sunak pozitívan beszélt a központi banki digitális valutárókról, a CBDC-kről is. Áprilisban megbízta a Királyi Pénzverdét, hogy az év végéig bocsásson ki egy NFT-t „annak a jeleként, hogy az Egyesült Királyság előre néz”.

Emellett az új miniszterelnök felügyelte a pénzügyi szolgáltatásokról és piacokról szóló törvénytervezet kidolgozását is, amelyet épp most tárgyal a parlament. Ez az átfogó törvénycsomag azt ígéri, hogy egységes szabályozási keretet biztosít a stabilcoinok és a kriptopénzek számára.

Sunak több okból is történelmet írt. Egyrészt a maga 42 évével ő a legfiatalabb miniszterelnök az Egyesült Királyság modern kori történelmében. David Cameron és Tony Blair 43 éves volt, amikor hivatalba lépett. Emellett ő a valahova volt leggazdagabb brit miniszterelnök, feleségével együtt 824 millió dollár értékű vagyonnal rendelkeznek. Ezzel a vagyonnal gazdagabbnak számít, mint a nemrég trónra lépett III. Károly király, akinek neve mellé 600 millió dolláros vagyont írnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img