Telegram: jön a prémium felhasználói nevek aukcióháza

spot_img

A népszerű üzenetküldő alkalmazás, a Telegram bejelentette, hogy hamarosan megérkezik a saját Web3 piactere. A cég a piactéren prémiumnak bélyegzett, blokkláncon rögzített felhasználóneveket szeretne árverésre bocsátani, amelyek szerintük „biztosan nem NFT-k”.

Az új eszközök technikailag az NFT-ket is működtető okosszerződésből merítenek majd, de egyrészt a saját fejlesztésű The Open Network (TON) blokkláncon keresztül működnek, másrészt a Telegram elhatárolódott az NFT névtől, valószínűleg annak rossz sajtója miatt. Ennek érdekében a kódot csak annyira változtatta meg, hogy elkerülje az NFT-kkel való képzettársítást és egy teljesen más terméknek állítsa be azokat.

A Telegram célja, hogy pénzzé tegye a prémium felhasználói nevek használatát azáltal, hogy aukciót indít a legjobb virtuális nevek megszerzésére. Amennyiben a rendszer sikeresnek bizonyul, a Telegram boltja más fícsörökre, például csatornákra, emojikra és matricákra is ki fog terjedni.

Az elmúlt hónapokban egyre több platform igyekezett lerázni magáról az NFT kifejezést, a közösségi médián tapasztalt felháborodás és a dühkitörések közepette. Mivel rengeteg embernek vannak erős ellenérzései a technológia kapcsán, ahogy az tovább fejlődik, sok cég igyekszik majd az NFT-ket úgy átcsomagolni, hogy az megnyugtassa a felhasználói bázisát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img