CZ továbbra is 500 milliót adna a Twitter felvásárlásába, a politika aggódik

spot_img

A Bloomberg friss cikke szerint a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao továbbra is támogatni fogja Elon Musk 44 milliárd dolláros Twitter felvásárlási ajánlatát. Eközben Washingtonban „egyre nagyobb aggodalomra ad okot a külföldi befektetők személye”.

A Binance vezérigazgatója, CZ, a múltkor 500 millió dolláros részt ajánlott fel a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlásába.

Miközben részt vett a szaúd-arábiai Rijádban megrendezett Kingdom’s Future Investment Initiative konferencián, Zhaót arról kérdezték, hogy hű marad-e a Musknak tett vállalásához a Twitter felvásárlással kapcsolatban, Zhao azt válaszolta: „Azt hiszem igen”.

Eközben a Biden-kormányzat tisztviselői jelenleg arról folytatnak megbeszéléseket, hogy az Egyesült Államoknak be kellene-e avatkoznia vagy nemzetbiztonsági felülvizsgálat alá kellene-e vonnia Musk vállalkozásait, köztük a Starlinket és a Twitter-üzletet.

Egyes amerikai tisztviselők aggodalmukat fejezték ki Musk Twitter megvásárlását jelenleg támogató külföldi befektetők személye miatt. Musk ajánlatát – CZ mellett – jelenleg Alwaleed Bin Talal szaúd-arábiai herceg és a katari királyi család szuverén vagyonalapja támogatja. Az érvelés szerint a közel-keleti királyságok enyhén szólva sem a szólásszabadság tiszteletben tartásáról híresek, ami felvet bizonyos kérdéseket arról, hogy milyen irányba terelnék a világ egyik legnagyobb közösségi platformját.

„Reméljük, hogy szerepet vállalhatunk a közösségi platform és a Web3 összefűzésében, valamint a kripto- és blokklánc-technológia használatának és elfogadásának kiszélesítésében.”

– vázolta fel céljait az üzlet kapcsán Changpeng Zhao a Binance blogján.

Az új megállapodás, amelynek feltételei megegyeznek az előzővel, a két fél közötti, hónapokig tartó huzavona után jöhetett létre. Musk korábban azzal vádolta a Twittert, hogy hazudik a felhasználói számairól, felszólította a vállalatot, hogy bizonyítsa be, hogy felhasználói fiókjainak kevesebb mint 5%-a hamis, és végül visszalépett az üzlettől. Cserébe a Twitter beperelte Muskot szerződésszegésért, és 1 milliárd dolláros büntetést követelt.

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója október 4-én megújította a Twitternek felkínált felvásárlási ajánlatát az eredetileg megállapított 44 milliárd dolláros áron. A Twitter nem sokkal később elfogadta azt. 

Musk állítólag azt tervezi, hogy drasztikusan csökkenti a Twitter dolgozóinak számát, a mintegy 7000 alkalmazottról 2500-ra, ami 75%-os leépítést jelentene. A milliárdos a Tesla legutóbbi eredménybeszámolóján kijelentette, hogy „nyilvánvalóan túlfizetett” a közösségi médiáért, de a vállalat hosszú távú potenciálja „nagyságrendekkel nagyobb”, mint ez az összeg.

Az ajánlatot a következő napokban véglegesítik és előreláthatólag október 28-án lezárják.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img