Félig már megszavazták: hivatalos fizetőeszközzé válhatnak a kriptovaluták az Egyesült Királyságban

spot_img

A brit parlament alsóháza tegnap megszavazta azt a törvényjavaslatot, ami elismert fizetőeszközzé teheti a kriptovalutákat.

A keddi ülésnapon felolvasták és elfogadták az ország brexit utáni gazdasági stratégiáját összefogó tervezetet, aminek egyik pontja a kriptopénzeket is beemelné az államilag elismert pénzügyi eszközök közé.

A javaslatcsomag eredetileg még a tegnap miniszterelnökké választott Rishi Sunak korábbi pénzügyminisztersége alatt került összeállításra, aki a hetekkel ezelőtt lemondott Boris Johnson kabinetjében töltötte be ezt a pozíciót.

Ha elfogadják, a törvény pontosan definiálni fogja a kriptovaluták fogalmát, szabályozott fizető- és befektetési eszközzé teszi a stabil coinokat és az egyéb kriptovalutákat, rögzíti az ezek promotálásával kapcsolatos feltételeket, és meghatározza a helyi forgalmazásukhoz szükséges engedélyeket.

“A pénzügyminisztérium az iparág helyi szereplőivel is konzultál a tervezetről, és arra törekszik, hogy az ágazat által biztosított előnyök és benne rejlő lehetőségek mellett, a lehetséges kockázatok ellen is megfelelő védelmet biztosítson.” – mondta a tegnapi szavazást levezénylő miniszter.

A tervezetet a brit parlament felsőházának is jóvá kell hagynia mielőtt törvénybe iktathatnák. A szavazás időpontja még nem ismert. A bitcoin árfolyama 1000 dolláros emelkedéssel reagált a tegnap délutáni eseményre.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Nagyon gazdag és szereti a kriptopénzeket az új brit miniszterelnök

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img