6 ok, amiért a Binance beszállt a Twitter-üzletbe

spot_img

A Twitter Elon Musk általi felvásárlása vegyes reakciókat váltott ki szerte a világban. A viták középpontjában a moderációt és cenzúrát érintő változások, az előfizetési rendszer és az új kriptopénz központú funkciók bevezetése állt. A kriptopénz közösség azért is figyelte közelről a felvásárlást, mert a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance 500 millió dollárt fektetett az üzletbe.

Válaszolva a felhajtásra, CZ megosztott a Twitteren hat tényezőt, amiért a Twitter befektetés mellett döntöttek.

Elmondása szerint az elsődleges oka a Twitterbe való befektetésnek a szólásszabadságba vetett hite volt. “A szólásszabadság előfeltétele a pénzszabadságnak, amelyre mi is építünk” – mondta CZ, miközben kiemelte a Twitter fontosságát: egy olyan közös platformot biztosít, ahol bárki kifejezheti a véleményét.

A második ok gyanánt azt jelölte meg, hogy a Binance hisz a vállalkozók erejében. CZ szavaival élve: “Elonnal az élen a Twitter tovább növekedhet és egy mindenki számára hasznos platformmá válhat.”

CZ a befektetés harmadik okaként a “hatalmas kiaknázatlan lehetőséget” említette. CZ úgy véli, hogy a Twitter olyan innovatív üzleti modellekkel kecsegtet, amelyek nem a felhasználói adatok értékesítésére épülnek. Ezt szem előtt tartva CZ felajánlotta, hogy segít a Twitter Web3 integrációjában – ez a cél pedig a negyedik tényező lényege is.

Az ötödik ok azonban számára személyes jellegű volt. A Twitter szerinte kulcsfontosságú abban, hogy a kriptopénz közösséget összekapcsolja – beleértve a vállalkozókat, a befektetőket, az újságírókat és a nagyközönséget – és egy nyílt kommunikációt biztosít számukra.

CZ azt is elárulta, hogy Muskhoz hasonlóan gondolkodik – ez volt a hatodik ok -, amikor a Twitteren végrehajtott változtatásokról van szó: ezek közé tartozik a botok kiiktatása, a szerkesztés gomb hozzáadása, a kék pipa fizetése és a hozzászólások kommentálásáért való fizetés.

A Crypto Twitterhez szólva a Binance vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Twitter hosszú távú befektetés, és nem zavarják a rövid távú részvény árfolyam-ingadozások és a piaci körülmények. “A vállalkozók nem terveznek. Végrehajtunk és alkalmazkodunk” – mondta CZ, miközben elárulta azt is, hogy nincsenek kőbe vésett tervei a Twitterrel kapcsolatban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img