Hivatalos: a Binance nem menti meg az FTX-et

spot_img

Az erre irányuló törekvések ellenére a Binance mégsem vásárolja fel az FTX-et. A tőzsde az éjszakai órákban az alábbi közleményt tette közzé.

“A lefolytatott átvilágításunk, illetve azon hírek megjelenése után, hogy hatósági (tőzsdefelügyeleti) eljárás indult az FTX ellen, elállunk a vételi szándékunktól.

Bíztunk benne, hogy képesek leszünk támogatni az FTX-et a likviditási problémák megoldásában, de a helyzet megoldása túlmutat a lehetőségeinken.

Ha egy iparági szereplő csődbe megy, azt a hétköznapi felhasználók szenvedik meg. Az elmúlt években az ágazat egyre ellenállóbbá vált, és hiszünk abban, hogy idővel a szabad piaci folyamatok teljesen ki fogják szorítani az ügyfelek pénzével visszaéléseket elkövető szereplőket.

A szabályozás keretek kialakulásával és a decentralizált megoldások fejlődésével az egész ágazat tovább fejlődik és erősebb lesz.”

Az ügyhöz közel álló források szerint a Binance 1 dollárért vette volna meg az FTX-et, illetve annak független (és most is rendben működő) testvér vállalatát, az amerikai piacra fókuszáló FTX.US-t. Az akvizíciót vizsgáló szakértők viszont arra jutottak, hogy az ügyletet valószínűleg meghiúsították volna az amerikai hatóságok, amik az elmúlt évek során már több vizsgálatot is indítottak a Binance ellen.

A tőzsdefelügyelet és más amerikai hatóságok tegnap jelentették be, hogy már vizsgálják az FTX-et, ami az eddig napvilágot látott információk szerint az ügyfelek pénzével próbálhatta meg életben tartani a több milliárd dolláros veszteséget felhalmozó befektetési szárnyát, az Alameda Research csoportot.

A Binance elállása után sajnos megnövekedett az esélye annak, hogy az FTX felhasználói nem fogják visszakapni a tőzsdén tárolt értékeiket.

További hírek a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img