Inflációs adatok csütörtök délután

spot_img

Ma délután 14:30-kor ismét fogyasztói árindex (CPI) bejelentés. A gyakran vásárolt termékek és szolgáltatások drágulását mérő mutatót az amerikai jegybank kiemelt fontosságúnak tartja, ezért a piacok is ennek megfelelően reagálhatnak a statisztikák közzétételére.

Az előzetes várakozások:

  • Éves CPI 7.9% (előző havi 8.2% volt)
  • Éves Core CPI 6.5% (előző havi 6.6% volt)

A Core (mag) CPI nem veszi figyelembe a rövid távon mindig nagyobb kilengéseket mutató élelmiszer és energiaárak változásait. A két CPI adat közül ezt szokták fontosabbnak tekinteni.

A vártnál magasabb értékek esetén nagyobb az esélye a kamatemelések folytatásának (és a negatív piaci reakciónak), a javulással viszont megint beindulhat a találgatás, hogy a FED esetleg lassíthat a tempón.

Az eseményt normál piaci körülmények között is nagy kilengések szokták kisérni, így a jelenlegi helyzetben extrém óvatosság ajánlott még a biztosnak látszó szituációkban is.

Amint az tegnap például a Solana esetében is látható volt, az FTX bedőlése miatt brutális kilengések tarkíthatják a napon belüli elmozdulásokat, amik azoknak is nagy veszteséget okozhatnak, akik egyébként jól mérik fel a várható trend általános irányát.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img