Kiderült melyik kriptopénz tulajdonosai a legstresszesebbek és a legnyugodtabbak

spot_img

Jól tudjuk, hogy mennyire stresszesek a kriptopénz piacok, és most már számaink is vannak rá. A Coin Kickoff megmérte, hogy egyes kriptopénz tulajdonosok mennyire érzik stresszesnek a jelenlegi helyzetüket és kiderült, hogy a befektetők stressz-szintje az általuk birtokolt kriptopénz típusától függően változik. 

Kiderült, hogy a Dogecoin (DOGE) befektetői a legkevésbé stresszesek a jelenlegi piaci visszaesés közepette, a 19,8%-os „stressz tweet” pontszámmal. Ezzel a 28. helyen állnak a 33 legnagyobb kriptopénz birtokosai közül.

A legstresszesebb kripto befektetők meghatározásához a kutatás az 50 legnépszerűbb kriptopénz piaci kapitalizáció szerinti hashtagjeinek geotaggel ellátott tweetjeit elemezte. A stresszszintek megtalálásához a kutatók a TensiStrength-et, egy olyan hangulatelemző algoritmust használtak, amely egy értéket rendel a tweeteken belül érzékelhető negatív csengésű szavak szintjeinek.

A másik oldalon az FTX tőzsde összeomlását követően a kereskedési platform natív tokenjének, az FTT-nek a tulajdonosai a legstresszesebbek 38%-kal. A token egy ponton több mint 80%-kot zuhant, és az árfolyam nullára való lehetséges zuhanása még mindig fenyeget.

Ugyanakkor a Tether (USDT) stabilcoin befektetői a második leginkább aggódó tulajdonosok 35,9%-os értékkel, míg a Bitcoin (BTC) a harmadik helyen áll 34,8%-kal. Őket követik a Cardano (ADA) és az XRP tulajdonosok, akik a negyedik és ötödik helyen állnak 32,4%-kal.

Érdemes megjegyezni, hogy a kutatás egy hosszabb piaci visszaesés időszakában készült, amikor a vezető kriptopénzek árfolyama jelentős mértékben visszaesett. 

A Dogecoin grafikonján 2021-ben egy meteorikus emelkedést láttunk, de a kriptopénz 2022 nagy részében korrigált. A mémcoin azonban nemrégiben, a medvepiac ellenére is egy emelkedésen ment keresztül, miután Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója felvásárolta a Twittert. 

A befektetők abban reménykedhetnek, hogy a Twitter talán beépíti a DOGE-t fizetési lehetőségként a platformra. 

A tanulmány megjegyezte, hogy top kriptopénzek közül a Web3 fókuszú Theta Network (THETA) tulajdonosai a legkevésbé stresszesek 13,69%-kal, majd a metaverzum központú Decentraland (MANA) következik 14,87%-kal. 

Legális-e az online kaszinózás Magyarországon?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img