Legális-e az online kaszinózás Magyarországon?

spot_img

A szerencsejátékok biztosítása Magyarországon törvényileg szabályozott és legális, ám állami licensz engedélyek megszerzéséhez kötött. Ez vonatkozik a hagyományos és az internetes termekre is.

Sokáig nem volt külön törvény az online szerencsejáték szabályozására, de az elérhető oldalak többsége a Szerencsejáték Zrt. jóváhagyása mellett működött.

2013-ban módosították az ország szerencsejáték törvényeit, hogy külföldi szolgáltatók is indíthassanak online kaszinókat. Ennek feltétele azonban, hogy a hagyományos, offline kaszinószektorban is tevékenykedniük kell. Ez a törvény a mai napig érvényben van.

A legjobb online kaszinók ennek ellenére továbbra is elérhetők a magyar internetezők számára. Többségük nem csak fogadja a hazai játékosokat, de akár még forintban is lehetővé teszi a számlaegyenlegek vezetését.

A szigorított szabályozás kapcsán eddig még nem hallottunk olyan esetről, hogy eljárás indult volna azokkal szemben, akik kipróbálták ezeket az oldalakat. Az online kaszinók emiatt továbbra fogadják és magas bónuszokat kínálnak a Magyarországról érkező játékosoknak.

A megszerezhető jutalmak többféle alakot ölthetnek. Lehetnek például készpénzes bónuszok, amiket direktben jóváírnak a számlánkon, vagy ingyenes játéklehetőségek, pörgetések is. Van amikor a kijátszást követően azonnal kapunk egy újabb bónuszt is, amiket további befizetésekkel használhatunk ki.

A jutalmak kijátszására a különféle módokon van lehetőség. A játékosok a változatosságot kedvelik, így azok a szolgáltatók, akik nem képesek a folyamatos megújulásra, és az újabbnál-újabb játékok bevezetésére, előbb-utóbb lemaradnak a versenyben. Aki odafigyel ezekre az ajánlatokra, kifejezetten magas megtérüléssel kecsegtető befizetési ajánlatokat is találkozhat a piacon, mert a kisebb, feltörekvő termek csak ezek biztosításával tudják felhívni magukra a figyelmet, és csak így tudnak labdába rúgni a piacot uraló nagyobb cégekkel szemben.

A kaszinók egy része például lehetővé teszi a sportfogadást, amelyek köré a nagyobb nemzetközi sportesemények kapcsán egyedi promóciókat is szervezhetnek.

A közelgő labdarúgó-világbajnokság kapcsán biztosra vehető, hogy a focit kedvelő magyarok többsége legalább egy két – meccs erejéig próbára teszi majd a szerencséjét, és feltesz valamekkora összeget a kedvenc csapatára.

A fogadás legnépszerűbb módjának Magyarországon sokáig a klasszikus Totó és Tippmix számítottak, ám az online fogadó oldalak térnyerésével ezek egyre inkább háttérbe szorulnak. Hagyományok ide, vagy oda, a szelvényes fogadási lehetőségek sokkal kevesebbet tudnak nyújtani, mint a történéseket élőben követő online vetélytársai.

Az online kaszinókban persze nem csak sporteseményekre fogadhatunk, hanem olyan népszerű nyerőgépes, kártyás, vagy táblás játékokban is részt vehetünk, mint például a rulett, a póker, vagy éppen a blackjack. A legjobb kaszinók mindezt élő közvetítések biztosításával teszik hangulatosabbá, ahol a kamerák előtt vonzó krupié hölgyek segítik a játékok lebonyolítását.

Habár a póker elérhető kifejezetten erre specializált oldalakon is, a kaszinók egyik nagy előnye, hogy általában sokkal több rekreációs játékos fordul meg rajtuk, akik nem veszik annyira komolyan a játékot. Aki ennek tudatában ül le kártyázni az asztalok elé, az jelentős mértékben növelheti a nyerési esélyeit, hiszen a trükközések helyett legtöbbször az is elég, ha csak egy szolid, biztonságos játék stratégiát követve kivárjuk a legjobb induló lapok érkezését. Ezek birtokában a többiek nagy valószínűséggel ki fognak fizetni minket.

A póker a mai napig egyike annak a kevés szerencsejátéknak, amivel a kellő tapasztalat és tudás birtokában sok pénzt lehet kereshetünk és valóra válthatjuk az álmainkat.

Habár a magyarországi szerencsejáték szabályozás nem olyan nyitott, mint az Európai Unió más országaiban meghozott jogszabályok, az online kaszinózásra vágyó játékosokat a legtöbb esetben semmi sem korlátozza abban, hogy kipróbálják ezeket az oldalakat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img