A csőd előtt még 200 millió dollárt utaltak ki az Alameda-tól

spot_img

Az Alameda Research több mint 200 millió dollárt utalt ki az FTX.US-től, mielőtt csődöt jelentett volna – számolt be az Arkham Intelligence blokklánc elemző cég.

Az Alameda Research, az FTX testvérvállalata  az összeomlás előtti utolsó napokban az FTX US nyolc különböző címéről, különböző kriptopénzekben, főleg stabilcoinokban utalta ki az összeget.

A kivont kriptók közül 116 millió dollár, azaz 57% az amerikai dollárhoz kötött stabilcoinokban volt: USDT-ben, USDC-ben, BUSD-ben. Az Arkham elemzése azt is kimutatta, hogy 49,5 millió dollár (24,2%) etherben volt, valamint 38,06 millió dollár, azaz 18,7% volt a Wrapped Bitcoinban (wBTC). 

“A kivont wBTC-t az Alameda WBTC Merchant tárcájára küldték, majd teljes egészében áthidalták a BTC blokkláncra” – írta az Arkham, hozzátéve, hogy az átutalt 204 millió dollárból 142,4 millió dollár, azaz 69% az FTX International tulajdonában lévő tárcákba került. Ez szerintük arra utalhat, hogy az Alameda Research valójában a két szervezet közötti áthidalás céljából működhetett.

Black Friday a Kripto Akadémián! Legyél a Discord szerverünk VIP tagja most akár 40%-kal olcsóbban! Katt ide!

Az átutalt Etherből 35,5 millió dollárt az FTX-nek küldtek, 13,8 millió dollárt pedig egy nagy, aktív kereskedelmet folytató tárcának. A cég megjegyezte, hogy “nem tudni, hogy a közel 14 millió ETH-t a 0xa20-nak küldték-e egy kereskedelem részeként, vagy az Alamedán belüli átutalásként.

További 10,4 millió dollárt küldtek a rivális Binance kriptopénz tőzsdére.

Az Egyesült Államok Delaware körzetének csődbíróságához benyújtott első csődbejelentésben az FTX új vezérigazgatója, John Ray III a helyzetet a legrosszabbnak nevezte, amit vállalati karrierje során látott, kiemelve a “vállalati ellenőrzések teljes kudarcát” és a megbízható pénzügyi információk hiányát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img