Kriptobányász hírek | a Bitcoin felezés napján óriási bevételre tettek szert a bányászok

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk bányászoknak kialakított szekciójában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • A paraguayi kormány a hónap elején törvényjavaslatot nyújtott be a kriptobányászat és az ahhoz kapcsolódó tevékenységek ideiglenes beszüntetésére. Legfőbb problémának az illegális kriptobányászatot tartották, ráadásul ezzel áramlopást hajtanak végre, ami természetesen bűncselekménynek számít az országban. 
  • A bitcoinbányászok márciusban minden idők legnagyobb havi bevételét generálták, több mint 2 milliárd dollárt kaszáltak blokkjutalmakból és tranzakciós díjakból, amivel megdöntötték a 2021 májusában felállított 1,74 milliárd dolláros egykori csúcsot. 
  • Tavaly májusban jelent meg a Kripto Akadémia oldalán, hogy a Himalája lábánál csöndesen meghúzódó Bhután beszáll a bitcoinbányászatba. A Bloomberg szerint szűk egy év után Bhután a Bitdeer segítségével hatszorosára fogja növeli bányász kapacitását.
  • Ha a paraguayi törvényhozók úgy döntenek, hogy betiltják a bitcoinbányászatot, az közvetlenül érinteni fogja az iparág legális szereplőit, például a Marathon Digital-t is, amely 27 megawattnyi bányászkapacitást telepített eddig az itaipui vízerőmű közelében. 
  • Európában egyedülálló módon a norvég kormány új törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek célja az adatközponti ágazat szabályozása és a kriptobányászati tevékenységek kiszűrése. A tervezetet a VG, a helyi norvég hírügynökség hozta nyilvánosságra a hónap közepén. A törvény értelmében a norvég kormány vissza akarja szorítani a bányászati iparágat, és ha szükségesnek látják, tilthatja is azt. 
  • A paraguayi törvényhozók új alternatívát vitattak meg az április elején bevezetett általános kriptobányászati tilalom helyett. A tisztviselők most azt mérlegelik, hogy milyen előnyökkel járna az, ha az Itaipu vízerőműből származó felesleges energiát a bányászoknak adják el, ahelyett, hogy Brazíliába és Argentínába exportálnák.  
  • Szinte már biztos, hogy azok a bitcoinbányászok, akik anyagilag megtehetik és eddig még nem lépték meg, a mesterséges intelligencia (AI) felé fordulnak, hogy extra bevételre tegyenek szert a csökkenő bányászati bevételek mellett. 
  • A Bitcoin felezés napján, 2024. április 20-án az összesített bányászati bevétel megdöntötte a korábbi napi csúcsot. Egyetlen nap leforgása alatt a bitcoinbányászok 107,7 millió dollárt kerestek blokkjutalmakból és a tranzakciós díjakból.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img